Hírek

Újabb gigantikus konvoj halad a Donbász irányába!

Ahogy azt sejteni lehetett, a korábban bemutatott katonai konvoj a Donbászra tart. A felvétel Matvejev Kurgan, az oroszországi rosztovi régióban található település közelében készült, és a CNN által megerősített adatok szerint a járművek északnyugat felé haladnak, a Donbász régió irányába.

Borítóképen: Ukrajna Donbas régiójának térképe (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Goran_tek-en, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

Úgy tűnik, hogy bőven van utánpótlás tehát, és ne felejtsük el, hogy az ukrán erők bár folyamatosan kapják nyugatról a fegyvereket, mégis arra panaszkodnak, hogy azok a frontra sok esetben nem jutnak el, hiszen az oroszok a stratégiai pontokat – így a fontosabb közlekedési csomópontokat is, na meg magukat a fegyverszállítmányokat – rendszeresen támadják.

A korábbi felvétekhez most újabbak is jöttek, melyek a földről mutatják meg a konvoj egy részét, amint éppen félreállva az út szélén várakozik.

„Meg kell értenünk, hogy ez nem a február 24-i offenzíva megismétlődése lesz, amikor az első légicsapások és robbanások megtörténtek és kimondtuk, a háború elkezdődött. A nagy offenzíva, de facto már elkezdődött” – mondta Vagyim Denysenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója.

Ha a konvoj valóban ott van – helyesebbe most már közelebb a Donbászhoz -, tényleg nincs sok ideje az ukrán seregnek felkészülni a védekezésre, mert azok a járművak bizony elég gyorsan odaérhetnek, hiszen a légifelvételek helyszíne mindössze 120 kilométerre van közúton haladva…

Északon Izjum környékén már láthatók egy orosz támadás körvonalai, most úgy tűnik, az utánpótlás a déli irányból is megérkezik, és ebben az esetben esélyes, hogy a Kramatoszk középpontú területet bekerítik az orosz erők. Lehet, hogy ott van a Basiurin által említett 100.000 ukrán katona?

Nem tudjuk mi a pontos megfejtés, de az érezhető, hogy az oroszok ettől az ütközettől igen sokat várnak, mert állításuk szerint az itteni győzelemmel a legjobb ukrán erőket semmisíthetik meg.

Ajánlott Cikkek