Hírek

Újabb parádé Bidentől!

Egyre érdekesebb dolgokat művel az amerikai elnök, aki most megint „alkotott”, azzal, hogy keverte Oroszországot Ukrajnával, és az ukránokat a magyarokkal. Van baj! És ha valóban ő irányít, az nagy gond, de még nagyobb probléma, hogy ha nem ő, akkor ki?

Borítóképen: Joe Biden, az Egyesült Államok korábbi alelnöke beszél a 2019-es Iowa Federation of Labour Convention résztvevőivel, amelynek az AFL-CIO adott otthont a Prairie Meadows Hotelben, Altoonában, Iowában (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Gage Skidmore , Peoria, AZ, Amerikai Egyesült Államok, licenc: CC BY-SA 2.0) A kép illusztráció

„Mielőtt Oroszország megtámadta volna, gondoskodtunk arról, hogy Oroszország javelinekkel és más fegyverekkel erősítse meg a védelmét, hogy Ukrajna készen álljon arra, ami történik” – mondta az Index cikke szerint Joe Biden egy alabamai gyárban tartott 16 perces beszédet, ahol páncéltörő rakétákat gyártanak.

„Néhány nappal ezelőtt a The Wall Street Journal idézett egy fiatal magyar harcost, aki azt mondta, a javelinek nélkül nagyon nehéz lett volna megállítani az előrenyomuló ellenséget” – tette hozzá az amerikai államfő, de a lap beszámolója valójában egy Olekszandr nevű közlegényt idézett, aki az ukrán 128. különálló hegyi rohamosztag kárpátaljai dandárjának első osztályú katonája. A cikk nem azonosítja őt magyarként.

Szomorú ez nagyon, mert azelnök állapota véleményünk szerint igen komoly biztonsági kockázatot jelent. Ha ilyen zűr van a fejében, a mai éles és igen kényes nemzetközi helyzetben alkalmas arra, hogy a világ legnagyobb hadierejének országát irányítsa? Ha pedig nem ő a valódi vezető, akkor még nagyobb a baj, mert ez nem jelent mást, mint hogy ma az Egyesült Államok ismeretlenek irányítása alatt áll!

Ajánlott Cikkek