Hírek

Újabb román identitás-morzsa! Lassan összeáll a kép

Miután nem is olyan régen megtudtuk, hogy a román lélek egyik igen fontos eleme a lopás, ma kiderült, hogy a jogerősen szabadságvesztésre ítélt, illetve a Securitate-val, vagy a politikai rendőrséggel egykor együttműködő személyek továbbra is kaphatnak állami kitüntetéseket Romániában! Az igen!

Borítóképen: Traian Băsescu volt román elnök, akiről Bukaresti Fellebbviteli Bíróság bírái megállapították, hogy a Securitate, mint politikai rendőrség munkatársa volt (forrás: romania.europalibera.org)

“Elutasította hétfőn a szenátus plénuma azt a törvénytervezetet, amely megtiltotta volna, hogy a jogerősen szabadságvesztésre ítélt, illetve a Szekuritátéval vagy a politikai rendőrséggel egykor együttműködő személyek kitüntetést kapjanak.” – írja a Transindex.

A tervezetet az USR nyújtotta be, és persze hogy nem ment át! Nem kell hozzá nagy képzelőerő, hogy miért…

A tervezet ellen a felsőházban 43, mellette pedig mindössze 33 szavazott, így el tudjuk mondani, hogy a román politikusok krémjének mintegy 55%-a érintett az alábbiak közül:

  • jogerősen szabadságvesztésre ítélt,
  • Securitate-val együttműködött,
  • a politikai rendőrséggel együttműködött.

Tehát mindez totál normális Romániában. Lassan összeáll a kép:

A román identitás ezek szerint az, hogy lopós népség, akinek a vezetői a legnagyobb gazemberek? Ja, a besúgók pedig kitüntetést érdemelnek!

Mi nem tudjuk pontosan, de kicsit tisztul a kép minden egyes nappal, hiszen azt is pontosan tudjuk már, hogy miközben energiából az önellátásról beszélnek, egyre több olajat és gázt vásárolnak az oroszoktól, de melós lenne kitermelni azt, ami csak úgy az ölükbe pottyant. Na meg azt is, hogy az állami vállalatok szociális foglalkoztatók… Hadd ne soroljuk, ez már nekünk kellemetlen!

Elég komoly erkölcsi csőd van arrafelé…

Ajánlott Cikkek