Minden más Sport

Újabb szörny akadt horogra!

Bakonyi Balázs nyerte a csatát a 68 kilogrammos busával szemben! A másfél órás küzdelem elején még azt hitte, hogy harcsát akasztott meg, de kiderült, hogy alighanem az idei csúcsot jelentő busa került a horogra! Persze még csak július van, de ilyen méretes példányok igen ritkán akadnak horogra.

„Pergetünk, és én egyszer csak úgy éreztem, mintha leütötte volna a hal – kezdte a nem mindennapi sztorit Balázs. – Az unokatestvéremnek van egy csónakja, de onnan öt kilométerre. Amikor megéreztük, hogy nagy hal van a horgon, el akart menni érte, de mondtam neki, hogy hagyja, ha elmegy a zsákmány, akkor elmegy. Fél órán keresztül azt hittük, hogy harcsával van dolgunk. A farkával ugyanis pont mindig megütötte a zsinórt, miközben ment befelé.”

Balázs egy 50 grammos dobósúlyú bottal a kezében állt a parton, és 150 méternyi 25-ös fonott zsinór volt a 40-es orsó dobján.

„A hal első pár kirohanása megközelítette már a 150 métert, de szerencsére nem szaladt le az összes zsinór. Nagyon sokáig tartotta magát a busa, hiába álltam bele a fárasztásba. A súlya miatt nehéz volt felhúzni, de a végére azért nagyon elfáradt. A partszélen 3-4 méter hosszan kicsi a vízmélység, csupán 50-60 centiméter, ott húztam fel a busát.”

Amikor már a sekély vízbe terelte a halat, láthatóvá vált kapitális mérete; a mérés során kiderül, hogy 138 centiméter hosszú, és 68 kilogramm!

Gratulálunk Balázs! A továbbiakban is sok szerencsét, jó fogást!

forrás: pecaverzum

Ajánlott Cikkek