Hírek

Újra az ENSZ BT előtt az Orosz Ukrán háború – háborús bűnök témakör a középpontban

Nagy-Britannia, az USA és négy másik ország kérte az ENSZ Biztonsági Tanácsának Ukrajnával kapcsolatos ülését

Hat ország kérte az Egyesült Nemzetek Szervezete ( ENSZ ) Biztonsági Tanácsának ülését az ukrajnai helyzet miatt. Erről a brit ENSZ-képviselet számolt be a Twitteren .

„Nagy-Britannia, Albánia, Franciaország, Írország, Norvégia és az Egyesült Államok kérte az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülését Ukrajnával kapcsolatban” – áll a jelentésben.

Legutoljára az állítólagos biolaborok ügyében volt találkozó .Március 11-én az ENSZ Biztonsági Tanácsa ülést tartott az ukrajnai Pentagon biológiai fegyvereiről. A találkozót az orosz fél kezdeményezte Igor Kirillov , az orosz fegyveres erők RCBZ csapatainak főnökének beszéde után . Kijelentette, hogy a különleges hadművelet során feltárt dokumentumokban szereplő információk szerint Ukrajna területén a biológiai fegyverek tanulmányozásával foglalkozó amerikai tudományos központok találhatók.

A Pentagon erre válaszul  azt közölte , hogy Ukrajnában nincsenek ilyen laboratóriumok, és az ilyen jelentések dezinformációnak minősülnek. A védelmi minisztérium képviselője megjegyezte, hogy az Egyesült Államok ukrajnai védelmi minisztériumának programja a szovjet korszakból visszamaradt biológiai fegyverek megsemmisítésére irányult.

Ajánlott Cikkek