Magyarok a világban Magyarság Nagyjaink Történelem Történelem

Újratemethetik Mátyás királyt

Fontos de sajnos sokak számára érdektelen, hogy tisztázzuk végre nemzetünk eredetét , és pontot tegyünk végre számtalan mondat végére. Szerintünk nagyon fontos lenne, egy egészségesebb jövőkép szempontjából a múlt biztos ismerete. Sajnos a modern kor embere – nem mindeki -nem tulajdonít nagy jelentőséget egy 500 évvel ezelőtti Magyar Király nyughelyének , családja származásának . Aki így tesz véleményünk szerint szembeköpi mindazokat a hősöket akik vérüket adták ezért a földért, nem tiszteli a hagyományokat és nincs semmilyen értékrendje amihez illeszthetné kultúráját.

A mai korban kellenek a kapaszkodók minden olyan képzeletbeli “mankó” ami segít talpra állni, ami átsegít a válságokon, minden politikai csatározásokon átível, mert a teljes nemzet szempontjából fontos. Ilyen sarkallatos pont az utolsó értékmentő Magyar Király, Hunyadi Mátyás rangjához méltó végtisztességének megadása és az esetleges külföldi származáselméletek hivatalos cáfolata. Az egész Nemzet szempontjából üdvözlendő ami most bejelentésre került.

Vasárnap egy újabb részt tett közzé az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Kásler Miklós tárcavezetővel Életközelben címen futó sorozatból. A miniszter a mostani adásban kulturális és egészségügyi fejlesztésekről, illetve Mátyás király újratemetéséről beszélt.

Beszámolt a múlt hét keddi, Horvátországban tett látogatásáról is, amikor DNS-mintákat vettek Mátyás király fiának, Corvin Jánosnak, valamint unokájának, Corvin Kristófnak a maradványaiból.

Így meg lehet találni a Hunyadi-családban azt a génszakaszt, amely csak a férfiakra jellemző, a székesfehérvári osszárium csontjai közül meg tudják határozni Mátyás csontjait, össze tudják állítani a csontvázat, és méltó módon el tudják temetni az egyik legnagyobb királyt – jelezte a miniszter. Szerinte talán a Hunyadi-család származásáról szóló régi vitát is le lehet majd zárni az archeogenetikai eredmények alapján. 

Ajánlott Cikkek