Hírek

Ukrajna arra készült, hogy Oroszországra támadjon? És vegyi fegyverek…

Elég nehezen hihető, ugyanakkor logikus lépés lenne, hiszen északon kivonultak az orosz erők, így erre lenne lehetőség. Hacsak… Hacsak az ukrán erőket nem kötnék le a keleti és déli, igen erőteljes orosz csapaterősítések. Ezzel együtt fehérorosz biztonsági tisztviselők szerint az ukrán hadsereg arra készült, hogy csapást mérjen Oroszország Ukrajnával közös határral határos régióira.

Borítóképen: Bayraktar TB2 drón (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Bayhaluk, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

Ennek folyományaképpen az Oroszországi Nyomozó Bizottság fehérorosz kollégáival együttműködve megvizsgálja az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) által az Orosz Föderáció határ menti régiói elleni támadás előkészítését.

„Az osztályvezető (Alexander Bastrykin) utasította beosztottjait, a Fehéroroszországi Nyomozó Bizottság munkatársaival együttműködve, hogy jogilag értékeljék ezt a tényt, azonosítsák az összes érintett személyt az eljárás lefolytatása érdekében. Büntetőjogi felelősségre kell vonni őket” – közölte a Nyomozó Bizottság.

Ezenkívül Bastrykin utasítást adott, hogy az ukrán hadsereg pilóta nélküli légi járművei esetében vizsgálják meg a mérgező anyagok esetleges felhasználásának körülményeit. Folyadéktartályokkal és permetezőkkel ellátott drónokat találtak ugyanis április 13-án az Ukrán Fegyveres Erők (APU) által elhagyott egyik katonai egységnél.

Az orosz határon megemelték a készültséget, hiszen a kurszki régióban található Gordejevka falu határellenőrző pontjának ágyúzását jelentették. A kilövőállásokat az orosz határőrök ellenlépései (tüzelése) felszámolta.

Nos, úgy tűnik, egyre érdekesebb dolgok derülnek ki, de mindig fenntartásokkal kell kezelni az érintett felek által adott információkat, mert amíg egy valóban független szakértői bizottság nem bizonyítja a tényeket, addig nem tudjuk hitelesnek elfogadni a hasonló állításokat – egyik fél részéről sem!

Ajánlott Cikkek