Hírek

Ukrajna katonai hadműveletet indít a Luganszk szakadár köztársaságon keresztül – közölte a lázadók vezetője

Az ukrán fegyveres erők áttörést terveznek az önmagát kikiáltó Luganszki Népköztársaság területére – közölte pénteken Leonyid Pasecsnik, a szakadár régió vezetője.

borítókép : https://commons.wikimedia.org Leonyid Pasecsnik

„ A józan ésszel és a nemzetközi megállapodásokkal ellentétben az ellenfél továbbra is a teljes érintkezési vonalon koncentrálja a munkaerőt és a nehézgépeket. Ekkorra az ellenfél lenyűgöző csapásmérő erőt hozott létre. A titkosszolgálati adatok szerint az ukrán agresszor nemcsak provokációkat kíván végrehajtani az érintkezési vonalon, hanem mélyen áttörést kíván végrehajtani köztársaságunk területén ” – mondta Pasechnik a Luganszki Népköztársaság lakosaihoz intézett beszédében.

Arra is felszólította a civileket, hogy a lehető leghamarabb költözzenek Oroszország területére , hozzátéve, hogy az orosz hatóságok készek a Luganszki Népköztársaság lakói számára ” szervezett fogadás biztosítására és a területén való elhelyezésre “.

„ Utasítom a területek vezetőit, a rendvédelmi szerveket és a segélyszolgálatokat, hogy biztosítsák a szociális objektumok szervezett kiürítését és segítsék a lakosság határátkelőhelyekre jutását ” – tette hozzá.

Korábban pénteken a szomszédos Donyecki Népköztársaság vezetése felszólította a civileket, hogy meneküljenek Oroszországba, tekintettel az ukrán erők várható katonai agressziójára.

Ajánlott Cikkek