Hírek

Ukrajna reagált, az orosz területen levő olajraktár elleni támadásra – Szerintük az oroszok hamis zászlós műveletet hajtottak végre…VIDEÓ

Ezért nehéz pontos információkat szerezni a pontos történésekről egy ilyen háborús konfliktusban, mert ami az egyik pillanatban hőstett a másik pillanatban már hamis zászlós művelet.

Egy orosz tisztviselő azzal vádolja Ukrajnát, hogy pénteken légicsapást mért a határ menti belgorodi város olajraktárára a raktár Orosz területen volt. Az ukrán fél hamis zászlós műveletként minősítette az esetet.

Vjacseszlav Gladkov orosz regionális kormányzó a Telegramon azt írta, hogy két ukrán helikopter indította el a létesítményben kitört tüzet, két munkás megsebesült a Reuters szerint.  

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter arra a kérdésre, hogy ki áll a robbantások hátterében, pénteken azt mondta, “nem tudja sem megerősíteni, sem elutasítani azt az állítást, hogy Ukrajna részt vett volna ebben, pusztán azért, mert nem rendelkezem minden katonai információval”. 

Az ukrán védelmi minisztérium közölte, hogy védelmi műveleteket folytat, és nem tehető felelőssé “az Oroszország területén bekövetkezett minden katasztrófáért” – jelentette a Reuters. 

Egy német újságíró azt is állította, hogy az ukrán fegyveres erők vezérkara tagadta, hogy tudott volna a támadásról, és azt feltételezte, hogy az orosz hamis zászlós akció lehetett.  

Ajánlott Cikkek