Hírek

“Az Ukrajna feletti repülési tilalom megérné a kockázatot” – Brian Mast képviselő – a Foxnews riportja

Brian Mast képviselő nem látja az ukrajnai konfliktus diplomáciai végét . A Foxnewsnak nyilatkozott a republikánus képviselő aki háborús veterán és mindkét lábát elvesztette.

borítókép :https://www.newsweek.com Brian Mast (R-Fla.) amerikai képviselő

Brian Mast (R-Fla.) amerikai képviselő kijelenti, hogy támogatja egy repüléstilalmi zóna bevezetését Ukrajna felett , annak ellenére, hogy az Egyesült Államok orosz repülőgépek lelövésével és a konfliktus eszkalálásával járó kockázatokkal jár.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arra kérte a NATO-t, hogy vezessenek be repülési tilalmat országa felett, de az Egyesült Államok és az európai nemzetek ellenezték a lépést.

“Teljesen támogatom az Ukrajna feletti repüléstilalmi zónát” – mondta Mast a Fox Newsnak. Leszögezte, szerinte senki sem akar „földi konfliktusban részt venni Ukrajnában”.

Egy ilyen parancs háborúhoz vezethet a Kreml és a nyugati nemzetek között, mivel az azt jelentené, hogy a NATO-erők, köztük az amerikai hadsereg is, lelövik a tilalmat megsértő orosz repülőgépeket. Ez gyakorlatilag a nukleáris képességgel rendelkező szuperhatalmakat állítaná szembe egymással.

MI TÖRTÉNNE, HA AZ USA REPÜLÉSTILTÓ ZÓNAT HOZ LÉTRE UKRAJÁNÁBAN?

“Száz százalékban fennáll a veszélye annak, ha az Egyesült Államok, a NATO vagy az [Európai Unió] vagy bárki elkezdi bevezetni a repüléstilalmi zónát az nyílt háborúhoz vezethet Oroszországgal” – mondta a floridai republikánus. “Senkinek ne legyen olyan illúziója, hogy nem így van.”

Számos amerikai vezető és politikus azt mondta, hogy a repüléstilalmi zóna bevezetése a harmadik világháborúhoz vezethet.

De Mast, a hadsereg veteránja szerint a kockázatra szükség van, tekintettel Vlagyimir Putyin orosz elnök kiszámíthatatlanságára.

„Akármennyire sem akar egyikünk sem Ukrajnában lenni, de ha nem teszünk semmit, végül mindenki Ukrajnában lesz” – mondta a Fox Newsnak Mast, aki mindkét lábát elveszítette Afganisztánban.

Mast szerint Putyin végső soron katonai konfliktusba sodorhatja a NATO-t és az Egyesült Államokat, még repüléstilalmi zóna nélkül is.

„Egyikünknek sem szabad abban az illúzióban élnie, hogy Putyin racionális szereplő, vagy normálisan gondolkodik” – mondta Mast a Fox Newsnak. “Ez a fickó megtámadta Ukrajna szuverenitását.”

„Az, hogy nem teszünk meg valamit, nem jelenti azt, hogy Putyin továbbra sem reagál a NATO-ra, az Európai Unióra vagy bármely más európai országra valamilyen más módon” – folytatta.

Mast arra figyelmeztetett, hogy Putyin a Nyugat elleni szankciókra katonai erővel válaszolhat.

„Ne felejtsük el, hogy a gazdasági hadviselés is egyfajta hadviselés, akárcsak a kiberhadviselés, akárcsak a kinetikus hadviselés” – mondta Mast a Fox News-nak.

Nem sokkal Mast Fox Newsnak adott interjúja után a Kreml azzal vádolta az Egyesült Államokat , hogy “gazdasági háborút” folytat Oroszország ellen, és figyelmeztette Amerikát, hogy válaszra számítson. Mast azt is elmondta, hogy az ukránok szívósságát és hevességét figyelembe kell venni a repüléstilalmi övezet költségeinek és előnyeinek mérlegelésekor.

“Az egyik dolog, amit szintén számításba kell vennünk a dolgok mérlegelésekor, az az, hogy az ukrán emberek megmutatták nekünk, hogy ők oroszlánok és nem bárányok” – mondta a Fox Newsnak, és Zelenszkijt “inspirálónak” nevezte.Mast kijelentette, hogy az Egyesült Államoknak “legalább” biztosítania kell Ukrajnát a “háború megvívásához szükséges eszközökkel”, beleértve a repülőgépeket is, amelyeket Zelenskij kért.

Ráadásul a floridai republikánus nem számít arra, hogy a háború diplomáciai úton ér véget.

„Nézze meg Vlagyimir Putyin és Oroszország követeléseit, mondván, hogy azt akarja, hogy a Krímet Oroszország részeként ismerjék el” – mondta Mast. „Meg akar szabadulni a megválasztott kormányuktól és az alkotmányuktól, gondoskodni akar arról, hogy soha ne legyenek a NATO tagjai, és ki tudja még miket.

forrás foxnews.com

Ajánlott Cikkek