Hírek

Ukrajna teszteli a vörös vonalat!

Az ugyan nem újdonság, hogy az ukrán hadgyakorlatokon rendre részt vesznek külföldi katonák, de most törvénybe foglalták, hogy külföldi katonák is részt vehetnek az ország területén tartott, 2022-es évre tervezett nagyszabású hadgyakorlatokon. Ez egy lépés ahhoz, hogy törvény rendelkezzen arról, hogy a NATO, vagy más országok csapatai Ukrajnában tartózkodhatnak!

Borítóképen: Az orosz-kínai vasúti kapcsolatok – ez még csak a kezdet! (forrás: vezess.hu)

És mint tudjuk, ez az oroszok szerint egy vörös vonal átlépését jelentené! De úgy tűnik, hogy az ukrán vezetés tényleg komolyan gondolja, hogy az oroszokkal szemben nincs helye az óvatosságnak, agresszíven kell fellépni!

Igen ám, de számolnak azzal, hogy mi történik, ha egyszer a Kreml urai úgy gondolják, hogy most aztán tényleg nem fogják magukat vissza?

Mert bizony ez a legrosszabb, ami következhet, és a vége nem „csak” háború lenne, hanem Európa is romba dőlne, mert előbb-utóbb bekövetkezne az, amitől mindenki joggal tarthat egy ilyen esetben; Oroszország elzárja a gázcsapokat és az olajcsapokat…

Ha ez nem következik be ezen a télen, szerencsénk van, de arra erősen oda kellene figyelni, hogy az orosz-kínai kapcsolatok keretben egyre komolyabb együttműködés azt is jelenti egyben, hogy Oroszország Európa-függősége minden nappal egyre oldódik!

Erre utalnak a vasúti beruházások, na meg a kőolaj és gázvezeték építések, ahogy az oroszok által ellenőrzött, Szibériától északre található tengeri útvonalak megnyitása is. Ha ezeken a csatornákon felfut az áruszállítás – márpedig gőzerővel dolgoznak ezeken! -, akkor Európát egész egyszerűen le lehet kapcsolni a hálózatról…

Na, akkor tudjuk meg igazán, hogy a német balos-zöldek nagy reformjai mire elegendőek a megújuló energiákkal, amelyek például ilyenkor télen harmatgyengén teljesítenek…

Ja, hogy kiesik egy bevételi forrás? Ugyan már! Kína Európához mérten korlátlan felvevőpiac, és náluk már az is komoly előrelépés lenne, ha a szenes erőműveiket le tudnák cserélni gázzal működőkre, és nagyvárosaikat nem lepné el a halálosan mérgező szmog!

Figyelem! Abban a pillanatban, amikor Moszkvában úgy látják, hogy a költségvetés akár Európa pénze nélkül is kiadja, többé nem nagyon lesz visszatartó erő a ma még erős egymásra utaltság!

Márpedig ahogy megyünk előre az időben – még egy jó darabig! – az idő az oroszoknak dolgozik, különösen úgy, hogy a balos-zöld ámokfutás miatt az egekben vannak az energiahordozók árai!

Talán oda kellene szólni Kijevnek, hogy vegyenek vissza, de igen sürgősen!

Ajánlott Cikkek