Kárpátalja

Ukrajnában a kormányt bírálni bűncselekmény?

Százezres bírságot vetettek ki egy ukrajnai televíziós csatornára, mert a műsorában megszólaló parlamenti képviselők az ország jelenlegi és volt vezetőit bírálták, írja a pb-news.info.

A jelek szerint Ukrajnában már az is büntetendő cselekménynek számít, ha nyilvános kritika éri az ország vezetőit. Erre vetemedett két parlamenti képviselő. Illja Kiva és Oleg Volosin a Zdorovja televízió műsorában ukrán ellenes gyűlöletbeszédet adott elő, amit a csatorna meg sem próbált leállítani.

A televíziós és rádiós nemzeti tanács ítélete szerint Illja Kiva azzal követett el bűnt, hogy senkiházi hazaáruló szélhámosoknak nevezte a Porosenko-, Jacenyuk- és Turcsinov féléket, akiket hamarosan falhoz fognak állítani az ország tönkretétele miatt. Ezek a jöttmentek hét év alatt megsemmisítették Ukrajna gazdaságát, a túlélés határára sodorták az ország népét.

Oleg Volosin az Ukrajnában élő népek nemzetiségük szerinti szándékos megosztásával, a más nemzetiségek hátrányos megkülönböztetése, jogfosztása mellett az oroszokkal szembeni gyűlöletkeltéssel vádolta a regnáló hatalmat.

Ezen képviselői vélemények miatt 100 480 hrivnya és 56 kopijka pénzbírsággal büntették a csatornát.

Forrás:KH/pb-news.info Kárpáthír

Ajánlott Cikkek