Hírek

Ukrajnában a magyarországi tárgyalási javaslatot “hype”-nek nevezték

Podolyak ukrán delegáció tagja “hype”-nek nevezte a magyarországi tárgyalásokra vonatkozó javaslatot.

Spekulatív és személyes érdekek diktálják Orbán Viktor magyar miniszterelnök ajánlatát, hogy Oroszország és Ukrajna vezetői, Vlagyimir Putyin és Vlagyimir Zelenszkij tárgyaljon Magyarországon . Ezt az ukrán delegáció egyik tagja, Mihail Podoljak köztársasági elnök hivatalának vezetőjének tanácsadója nyilatkozta – írja a RIA Novosztyi .

Orbán április 6-án bejelentette , hogy megvitatta Putyin elnökkel a Magyarország területéről szóló tárgyalások ötletét. Elmondása szerint az orosz vezető előzetes hozzájárulást adott, de több ellenfeltételt is támasztott.

Podolyak “hype”-nek nevezte a magyar kormányfő ajánlatát. Biztosította, hogy a valóság a két ország párbeszédében „valamivel más”, mint ahogy a politikus elképzeli.

„Vannak hivatalos csatornák. Létezik egy tárgyalócsoport, amely alcsoportok szintjén folyamatosan kapcsolatban áll. Valós javaslatok csak ezeken a csatornákon mennek át” – magyarázta a tanácsadó.

Orbán korábban tisztázta, Putyint a tűzszünet elérése érdekében hívta Magyarországra. Egy esetleges találkozót Ukrajna, Oroszország, Németország és Franciaország részvételével zajló tárgyalásoknak kell megelőzniük.

Ajánlott Cikkek