Hírek

Ukrán „civilek”: Mérgezett pite az orosz katonáknak!

Az ukrán védelmi minisztérium szerint két orosz katona meghalt, 28-an pedig kórházba kerültek, miután az ukrajnai Harkiv régióban a helyiek méreggel megtűzdelt pitét adtak nekik.

Borítóképen: Az arzénmérgezés tünete a kézen (forrás: flickr.com via commons.wikimedia.org, szerző: Anita Ghosh/REACH, licenc: CC BY 2.0) A kép illusztráció

Egy hírszerzési jelentésben úgy jellemezték az ukránokat, mint “minden rendelkezésre álló eszközzel ellenállnak a megszállóknak”, és megjygzésként hozzátették, hogy az érintett csapatok az orosz 3. motorizált lövészhadosztályhoz tartoznak.

A minisztérium azt is közölte, hogy további 500 orosz katona került kórházba “ismeretlen eredetű súlyos alkoholmérgezéssel”.

A BBC nem tudta ellenőrizni az állításokat.

forrás: BBC

Eddig a hír, most jön a kommentünk. A címben idézőjelbe tettük a civil szót. Ennek komoly jelentősége van, ugyanis – mint azt korábban is leírtuk, amikor minden ellenőrzés, és azonosítás nélkül fegyvereket osztogattak – azokat, akik a mostani mérgezést elkövették, nem tekinthetjük civileknek, ahogy azokat sem, akik ugyan nincsenek katonai felszerelésben, de fegyverrel rendelkeznek!

Erre már korábban is felhívtuk a figyelmet, ahogy arra is, hogy ez rendkívül veszélyes, mert olyanokat sodor veszélybe ezzel az ukrán vezetés, akik nagy eséllyel meghalnak a harcok során. Vagy talán éppen az a cél, hogy aztán a civilek elleni támadásokról szóló híradásokalapja legyen mindez?

Ez utóbit csak kérdezzük, de már az is probléma, ha csak kérdésként is felmerül, mert az ukrán vezetés ezzel a Genfi egyezményben foglaltakat rúgja fel, olyan módon, hogy annak alkalmazhatóságát totálisan ellehetetleníti!

Ajánlott Cikkek