Hírek

Ukrán fenyegetés: „A 128-as dandár megvédi Ukrajna határait és szükség esetén egymaga cafatokra veri a magyar honvédséget”

Ukrajna nem az az ország, ami képes 21. századi módon kommunikálni. Persze, mást sem képes a mai kornak megfelelő szinten megvalósítani, miért éppen a diplomácia világa lenne az, amiben felzárkóznak legalább közvetlen nyugati szomszédaik mellé? Most éppen Pavel Zsebrivszkij, a donyecki polgári-katonai közigazgatás korábbi elnöke nyilvánult meg kőkorszaki módon… Félreértés ne essen; ha ő, mint ukrán politikus úgy érz, hogy Magyarország nem bánik megfelelően Ukrajnával, jogában áll ezt kifejteni, de ebbéliérzésének kifejezésére van más módszer is, mint a fenyegetőzés!

Borítóképen: Pavel Zsebrivszkij (forrás: youtube)

Kezdjük talán ott, hogy idézzük fel mit mondott:

„A most hazatérő 128-as dandár megvédi Ukrajna határait és szükség esetén egymaga cafatokra veri a magyar honvédséget.”

Attól eltekintve, hogy egy valójában nem létező szervezet volt vezetőjének véleménye nem feltétlen mérvadó, először is el kell mondanunk, hogy Magyarország a NATO tagja, tagságából származó kötelezettségeinek pedig minden szempontból eleget tesz. Azt tudjuk, hogy Ukrajna hol dörgölőzik, hol követelőzik, hol meg sír a tagságért, mert hadereje megtámogatásáért minden létező fórumon, de se nem NATO tag, se nem tagja az Európai Uniónak.

Ilyen formán pedig a 128-as dandár valójában nem a Magyar Honvédséggel állna szemben egy esetleges agresszió során, hanem azzal a NATO-val, aki abban a pillanatban vonna meg minden támogatást, hogy egyetlen ukrán katona is átlépi a magyar-ukrán határt!

Ez tehát csak üres fecsegés, semmi más! Nagyon meg is ijedtünk! Ja, nem…

Na de mire ez a felhorgadás? Emberünk „éles szemmell” kisasolta, hogy Magyarországnak vannak vitái az Európai Unióval, gondolta hát, hogy akkor most majd mond egy olyat, ami Washingtonban és Brüsszelben is tetszeni fog, ha leótvarozza a magyar haderőt.

Az ok megnevezése így elég ingoványosra sikeredett, mert csak annyit mondott, hogy Magyarország szemtelen politikát folytat Ukrajnával szemben, ami komoly aggodalmakat kelt!

Ehhez pedig kapóra jött, hogy az eredetileg is Kárpátalján állomásozó 228-as dandár visszarendelték a kelet-ukrajnai háborús övezetből.  Mi ennek örülünk, amennyiben a dandárnak vannak esetleg magyar tagjai, hiszen itt biztonságban vannak, ugyanis Magyarország részéről biztosan nem lesz semmiféle katonai megmozdulás Ukrajna irányába!

Egyébiránt pedig az ukránok méretes marhaságot csinálnak azzal, hogy visszarendelik a dandárt, mert az előbb említett oknál fogva valójában semmi szükség nincs ezen a területen az ukrán katonai jelenlétre!

Jobb lenne inkább az oroszokra koncentrálni, mert az orosz hadsereg egy olyan jó 10-es szorzóval nagyobb és modernebb hadserege viszont tényleg fenyegetést jelent, amennyiben Kijev átlépné a vörös vonalakat! Márpedig rendesen tépkedik a medve bajszát:

Ne de vissza Zsebrivszkij-hez! Nem tudni, hogy most éppen milyen pozícióban van, de úgy tűnik, hogy feltűnési viszketegségben szenved, ezt pedig véleményünk szerint Budapesten pontosan tudják, ezért nem feltétlen lesz reakció a (volt) funkciótlan funkcionárius szavaira!

Mi is csak azért gondoltuk közölni cikkünket, hogy láttassuk, micsoda sötét középkori állapotok vannak az ukrán szellem kastélyában (ami valójában egy lerongyolódott, cserébe viszont üres atomrakéta-kilövő…)

Felhasznált forrás: karpathir.com

Ajánlott Cikkek