Hírek

Ukrán védelmi miniszter: az ukrán határnál pillanatnyilag nincsenek orosz csapásmérő csoportosulások

Nocsak… Érdekes fejlemény, hiszen most már teljes nyíltsággal cáfolják az amerikai értesüléseket! A védelmi miniszter pedig nem tenne ilyen kijelentéseket, ha nem lenne biztos a dolgában, ugyanis, ha létezik az az orosz fenyegetés, ami egy bármikor bekövetkező támadás elindítását lehetővé teszi, akkor ostobaság lenne a lakosság és a katonaság éberségét ilyen kijelentéssel elaltatni.

Borítóképen: Kérdőjelek sokasága (Itt-Honról-Haza saját készítésű kép)

Cikkünkhöz forrásként a következő írást használtuk fel: karpathir.com

Oroszország a következő napokban nem indít inváziót Ukrajna ellen, mivel az ukrán határ közelében jelenleg egyetlen helyen sem jöttek létre orosz csapásmérő csoportosulások – közölte Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter, akit az Interfax–Ukrajina hírügynökség idéz.

„Jelen helyzet szerint az oroszországi föderáció csapásmérő csoportosulásai nem jöttek létre egyetlen helyen sem, ahol körbevették Ukrajnát. Ezért azt állítani, hogy holnap vagy holnapután támadás lesz, véleményem szerint nem helyénvaló. De ez nem jelenti azt, hogy alacsony a kockázat, nem jelenti azt, hogy nincs veszély.”

Amennyiben ez nem csak egy kommunikációs trükk (a bevezetőben említettek okán nehéz lenne elhinni, hogy az!), akkor azt kell mondjuk, hogy a nyugat riogatása totálisan alaptalan!

Sejtettük korábban is, hogy az ukránok most már ki akarnak szállni a háborús pszichózis fokozásából, mert azt, amit szerettek volna – részben – elérték; kaptak fegyvereket, hadianyagot, és pénzügyi támogatást is. Korábban Zelenszkij elnök megnyilvánulása is erre mutatott:

Mondott ám még valamit az ukrán védelmi miniszter, amit bizony elég sértőnek érezhetnek Moszkvában, ugyanakkor azt is jelenti egyben, hogy a mai helyzet február 22-én megváltozhat, ugyanis ezen a napon tartják Oroszországi Föderáció Állami Dumájának azon ülését, ahol tárgyalják az ukrán kérdést.

„Nézzük meg, mi történik 22-én, valamilyen sámán eseményt tartanak, ahol tamburákkal fognak gyülekezni, és esetleg valamilyen érdekes ostoba döntéseket hoznak. De úgy gondolom, hogy ezek a döntések a minszki megállapodások Oroszországi Föderáció általi elutasításához vezetnek. Mi figyelünk.”

Megjegyezte, az ukrán fegyveres erők ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet valamennyi irányban, így Fehéroroszország felől is. Ami pedig az el nem ismert Dnyeszteren Túli Köztársaságból kiinduló támadást illeti, azt „komolytalan forgatókönyvnek” tartja.

Úgy tűnik tehát, hogy Zelenszkij szombati látogatása Münchenben nem volt sikeres… Nem is lehetett az, hiszen az eddigi kommunikációból „kibeszélt” az ukrán elnök, és eléggé követelőző hangnemben vonta felelősségre a Nyugat képviselőit azért, mert a NATO-tagsággal csak hitegetik!

Most tehát az az érdekes helyzet alakult ki, hogy az ukrán kormányerők és a szakadárok egyre több alkalommal lövik egymást, de az ukrán vezetés nem számít arra, hogy a közeli napokban támadást intéznének ellenük az oroszok.

És mit szól ehhez Washington?

Ajánlott Cikkek