Vélemény Vélemény-cikkeink

Ürgebőrbe bújt békaemberek… Avagy; a nemzetközi helyzet egyre fokozódik!

Aki emlékszik a Tanú című filmre, pontosan tudja mire gondolunk, amikor a címben említjük a mára szállóigévé vált mondatokat. Mire gondolunk? Arra, hogy „kiderült”, hogy az oroszok robbanóanyagokkal felszerelt ügynököket küldtek Ukrajnába, hogy ürügyet szolgáltassanak az ország megtámadásához. Természetesen a bizonyítékokat nem tárta fel a Fehér Ház. Ja igen, az amerikai hírszerzéstől származnak az információk…

Borítóképen: A nemzetközi helyzet egyre fokozódik… (forrás youtube)

A tanú – ürgebőrbe varrva…

Szóval megy az információs háború. Helyesebben; a dezinformációs…

Mert bizony mindaddig, amíg nincsenek bizonyítékok, addig – miután az ártatlanság vélelme még az oroszokat is megilleti, bármilyen furcsa is ez! – csak vádaskodásról beszélhetünk! Amint van bizonyíték, és az nem egy kreált izé, akkor hihető a dolog, de addig marad az „ürgebőr”!

És hát a nemzetközi helyzet fokozódik…:

„Ezt most nem tényfeltáró újságírók nyomozták ki, hanem szándékosan szivárogtatta ki az amerikai kormányzat, azzal a céllal, hogy az oroszok terveinek megszellőztetésével hátha sikerül keresztbe tenniük Vlagyimir Putyinnak.”

forrás: 444.hu

Nos, egy nem hiteles információra még egy teóriát is ráhúzni, igen komoly újságírói teljesítmény, gratulálunk hozzá, csak annyit jegyeznénk meg, hogy mindez nem tájékoztatás, hanem félretájékoztatás… A szándékos szivárogtatásnak ezerféle oka lehet, ebbe ne menjünk bele, de ezek között ott van az a lehetőség is, hogy – akárcsak Pelikán elvtárs vallomása esetében – egy jó forgatókönyvíró a történet szülőatyja, nem pedig a puszta rögvalóság…

De sebaj, nem az a fontos bizonyos körökben, hogy mi az igazság, hanem az, hogy milyen hatást vált ki egy írás. Jó lenne a két dolgot legalább közelíteni!

Ajánlott Cikkek