Hírek

Ursula, a szakértő…

Még jó, hogy az Európai Bizottság elnöke mindenhez (is) ért! Szerinte ugyanis a légkondicionálók beállított hőmérsékletének emeléséve, illetve a téli időszakban a fűtés hőmérsékletének csökkentésével kiváltható az Északi Áramlaton át érkező gáz!

Borítóképen: Az EP-képviselőkkel folytatott vitában Ursula von der Leyen felvázolta elképzelését a Bizottság elnökeként 2019 (forrás: Ursula von der Leyen bemutatja elképzelését az EP-képviselőknek via commons.wikimedia.org, szerző: Európai Parlament, licenc: CC BY 2.0) A kép illusztráció

Ha tömören szeretnénk fogalmazni a felvetésre csak annyit tudunk mondani, hogy nem, nem váltja ki! Ha meg egy kicsit kifejtősebbek akarunk lenni, akkor írunk még pár szól az EB agyalágyult vezetőjéhez az ügyben.

„Ha Európában átlagosan két fokkal csökkentjük a fűtés hőmérsékletét, és a légkondicionálókat ennyivel magasabbra állítjuk, akkor Európa képes lesz az Északi Áramlat összes készletétki lehet váltani”– szó szerint ez hangzott el Ursulától az Európai Parlament egyik plenáris ülésén, valamint az elDiario spanyol lapnak adott interjújában is.

Ha már Ursula nem ismeri, hogy hazájában, Németországban hogyan néznek ki a számok, akkor mi felvilágosítjuk!

Az ipari fogyasztás adja a felhasználás ~60%-át, a lakossági a maradék 40%-ot (mi a lakossághoz vettük az állami intézéményeket is, hiszen a kórházak, iskolák, egyebek is lakossági használatban vannak végső soron) a lakosság fogyasztja el. A 2022 január és március közötti időszakban – amikor csökkent az orosz beszállítói részesedés a korábbi 50%-ról – 40% volt. Tehát hogyan is lenne helyes a mondat?

Ha a lakosság egyáltalán nem fogyasztana a gázt ki lehetne váltani az Északi Áramlat szállította gázmennyiséget!

Ugye, hogy ez teljesen másképp hangzik? És az a baj vele, hogy ez nem demagógia, hanem a tények ismerete alapján tett kijelentés.

Vigyázni kell ezekkel az európai politikusokkal, mert a vége tényleg az lesz, hogy a második világháború óta először tömegesen fognak megfagyni emberek!

Ajánlott Cikkek