Hírek

Ursula von der Leyen fegyverkereskedőnek állt?

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke , aki jelenleg indiai látogatáson tartózkodik. A bizottság elnöke azzal a kifejezett szándékkal utazott Indiába hogy rábírja annak vezetését vásroljon minél több fegyvert Európából. ( Ez az igazi békemisszió nem? szerk. ) Erről az NDTV csatorna egy magas rangú uniós tisztviselőre hivatkozva számolt be .

Közölték, hogy von der Leyen április 25-én találkozik Narendra Modi indiai miniszterelnökkel . A csatorna forrása szerint látogatása annak a nyugati törekvésnek a része, amelynek célja, hogy Indiát arra ösztönözze, hogy az ukrajnai különleges hadművelet miatt csökkentse kapcsolatait Oroszországgal. Emellett az EB elnöke azt tervezi, hogy megvitatja Modival egy új, az EU és az USA által létrehozott kereskedelmi és technológiai tanács létrehozásának ötletét.

Boris Johnson brit miniszterelnök korábban Indiába látogatott . Indián nevén “Széfújta Haj” is pont akkor érezte szükségét a volt gyarmatra látogatni amikor az nem akar az Istennek sem kötélnek állni ha szankciókról van szó. Reméljük India még emlékszik a gyarmati időkre mennyit is ér az angol ígéret…

Ajánlott Cikkek