Hírek Vélemény Vélemény-cikkeink

USA: LMBTQ törvény élesítve

Az Amerikai Egyesült Államok képviselőháza elfogadta az egyenlőségről szóló törvényt (Equality Act), mely a szexuális irányultságon vagy a nemi identitáson alapuló megkülönböztetés betiltására irányul. A képviselőház csütörtökön elfogadta az egyenlőségről szóló törvényt, amely kiterjeszti az LMBTQ-jogokat. A Republikánus Párt aggályait fejezte ki ezzel kapcsolatban, ideértve a törvény női sportolókra gyakorolt hatását.

Borítókép: David Cicilline

„Az LMBT-közösség eleget várt. Eljött az ideje, hogy a szabadság és az egyenlőség áldásait kiterjesszék az összes amerikaira, függetlenül attól, hogy kik ők és kit szeretnek.”

Így nyilatkozott a szavazás előtt David Cicilline képviselő, aki nyíltan melegnek vallja magát, és támogatta a törvény elfogadását.

Az egyenlőségről szóló törvény frissíti a hatályos polgári jogi és munkaügyi törvényeket, hogy megerősítse az LMBTQ-közösség védelmét. A védelem a kategóriák széles skálájára vonatkozna, az oktatástól a lakhatáson át a hitelig és más területekig.

A képviselőház ugyanezt az intézkedést már 2019-ben tárgyalta, azonban nem sikerült átjutnia az akkor republikánus többséggel rendelkező szenátuson. A republikánusok és a vallási csoportok széles körben ellenezték a törvénytervezetet, azzal érvelve, hogy a változások sérthetik egyes polgárok vallási meggyőződését.

A hírt nem kívánjuk kommentálni, de fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy máris vannak, akik a Biden Erased Women (Biden törölte a nőket) hashtag-gel fejezték ki nemtetszésüket. Igen, van egy olyan vetülete ennek az egésznek, ami rávilágít, hogy bizony a mindenek feletti elfogadás eszméje milyen káros, ha azt elvtelenül alkalmazzák.

Ez pedig nem más, mint a női sport, ahol – most már kifejezetten támogatottan – egyre-másra jelennek meg a magukat transzneműnek mondó sportolók, ennek következtében pedig a nők olyan hátrányba kerülnek, ami valójában értelmetlenné teszi egész sporttevékenységüket… Erről szól a következő videó:

Esélyegyenlőség?

Ez történik tehát az atlétikában, de nem vennénk mérget, hogy hasonló tendenciák nem következnek be az élet más területein is.

Ajánlott Cikkek