Hírek

Válaszolt Putyinnak a hazaárulással vádolt ukrán ex-elnök!

Teljesen világos, Petro Porosenko egy olyan alakká nőtte ki magát, aki lassan megkerülhetetlen lesz, és akit Zelenszkij nem tud eltakarítani az útból… A jelenlegi elnök saját csapdájába futott bele, amikor népszerűsége csökkenését azzal igyekezett kompenzálni, hogy módszeresen elkezdte támadni az ellenzéket; a vád rendszerint hazaárulás! Igen ám, de Porosenko nem hátrált meg, sőt, azzal hogy egy rövid idő után hazatért, felkeltette a Nyugat figyelmét is, így pedig már végképp nem lehet koholt vádak alapján elítélni…

Borítóképen: Petro Porosenko https://commons.wikimedia.org

A mostani hír is azt mutatja, hogy Porosenko pedig pontosan rájátszik erre a szerepre, és ha Zelenszkij nem vigyáz, könnyen előfordulhat, hogy újra Porosenkonak fogják hívni az ukrán elnököt a következő választások után!

Történt ugyanis, hogy Vlagyimir Putyin politikai menedékjogot ajánlott a volt ukrán elnöknek. A válasz érdekes volt, Porosenko nem igazán örült mindennek, ugyanakkor remek alkalmat talált arra, hogy újra Zelenszkij alkalmatlanságára terelje a figyelmet.

„A csapatunk már többször is jelezte, hogy egy Európa-párti ellenzéki politikus üldöztetésével Zelenszkij igazi ajándékot adott Putyin kezébe. Az, hogy fel is ajánlotta a menedéket, csak megerősíti, hogy ez neki egy ajándék.”

Porosenko tehát nem megy sehova, ugyanakkor várhatóan egyre feszültebb lesz a helyzet azzal, hogy Zelenszkij nem tudja őt eltávolítani. Egyébként pedig tényleg nem Porosenko a legnagyobb problémája Ukrajnának, Zelenszkijnek azonban igen!

Azt nem tudni, hogy mi lesz a történet vége, de az biztos, hogy Zelenszkij manőverei egyre kevésbé tetszenek a „nagytestvérnek”, hiszen diktátorokat idéző eljárása az egész „Ukrajna megsegítése projekt” hitelességét ássa alá. Mert bizony nem Ukrajnába, hanem Ukrajna ellenében kellene exportálni azt a bizonyos demokráciát…

Ajánlott Cikkek