Hírek

Vang Ji kínai külügyminiszter azt mondta, hogy Peking nem marad inaktív az ukrajnai konfliktusban

Kína nem hajlandó megállni az ukrajnai konfliktus ügyében , de nem is fog hozzájárulni annak eszkalációjához. Ezt Wang Yi kínai külügyminiszter tette az ENSZ Biztonsági Tanácsának New York -i ülésén

Kína nem dől hátra, de nem is önt olajat a tűzre, mi továbbra is a magunk módján játsszuk a szerepünket

Wang YiA Kínai Népköztársaság külügyminisztere

A kínai diplomata megjegyezte, hogy a konfliktus negatív hatásai egyre súlyosabbak, és kiemelt fontosságúnak nevezte a békés rendezést. Támogatta továbbá az Európai Unió és a nagy európai országok azon törekvését, hogy a válsággal összefüggésben párbeszéd alakuljon ki Oroszország és Ukrajna között.

Egy nappal korábban Wang Yi a közvetlen párbeszéd újraindítását szorgalmazta Moszkva és Kijev között , előfeltételek nélkül. Hozzátette: az Ukrajna körüli válság elválaszthatatlanul összefügg mindennel, ami a világon történik, és “minél nehezebb a helyzet, annál fontosabb az együttműködés módjait keresni”.

Nyugat Oroszország és Kína ellen

Szeptember 21-én Aleksandar Vučić szerb elnök az ENSZ Közgyűlésének margójára engedte meg a Nyugat és Oroszország és Kína közötti kapcsolatok megromlását és a fegyveres konfliktus világszintre való kiterjesztését.

A szerb vezető szerint a helyzet egy különleges katonai művelet fázisából súlyos katonai összecsapássá fajulhat, “amire a második világháború óta nem volt példa”.

Mindannyiunk számára, akik biztonságban akarunk lenni és az állampolgárok biztonságát szeretnénk biztosítani, nincs jó és könnyű hírünk, és arra számítok, hogy az elkövetkező időszakban csak a Nyugat és a Nyugat közötti kapcsolatok további bonyolítása lesz. Oroszország, valamint a Nyugat és Kína között

Vucicszerb elnök

Kreml álláspontja

A két hatalom együttműködésével kapcsolatos nyugati aggodalmak ellenére Oroszországnak és Kínának nem célja, hogy az egész világot uralja – mondta Dmitrij Peszkov, Kreml szóvivője .

Arra is felhívta a figyelmet, hogy Moszkva és Peking hasonlóképpen viszonyul a provokatív akciókhoz, “amelyek forrása az Amerikai Egyesült Államok “. Szerinte Oroszország és Kína egyöntetűen értékeli “az ilyen destabilizáló magatartás megengedhetetlenségét”.

Felismerve kétoldalú kapcsolataikat, csak Oroszország és Kína nem tör világuralomra. Tudjuk, hogy más országok nem így gondolkodnak

Dmitrij PeszkovOroszország elnökének sajtótitkára

Putyin és Hszi Csin-ping találkozója

Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptember 15-én találkozott Hszi Csin-ping kínai elnökkel a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) csúcstalálkozóján.

A vezetők az ukrán válságról és a tajvani helyzetről tárgyaltak. Putyin leszögezte, hogy Moszkva elítéli az Egyesült Államok provokációit a Tajvani-szorosban. Az orosz elnök nagyra értékelte Peking kiegyensúlyozott álláspontját az ukrán válsággal kapcsolatban. Hszi Csin-ping pedig hangsúlyozta, hogy Kína kész együttműködni Oroszországgal és támogatást nyújtani a két állam legfontosabb érdekeinek megfelelően.

Korunk kolosszális, globális léptékű változásaival szemben, amelyekre korunk történelmében nem volt példa, készek vagyunk orosz kollégáinkkal együtt példát mutatni egy felelős világhatalomnak, és vezető szerepet vállalni annak megvalósításában. egy gyorsan változó világ a fenntartható és pozitív fejlődés pályájára.

Xi JinpingA Kínai Népköztársaság elnöke

Ajánlott Cikkek