Hírek

Vasúti csapásokkal lassítják az oroszok a NATO-fegyverek szállítását az ukrán fegyveres erők számára

“Lehetetlen teljesen leállítani a NATO-fegyverek szállítását Ukrajnába, de a fegyverek egy része már akkor megsemmisül amikor Ukrán területre ér “. Borisz Rozsin , a Katonai-Politikai Újságírás Központjának szakértője ezt az Ukraina.ru- nak adott interjújában mondta .

A szakember megjegyezte: a szállítások hatását csökkenteni lehet a hírközlés, a vasutak és a hidak elleni tovább erősödő támadásokkal. Ez segít lelassítani a folyamatot, de nem lehet teljesen megállítani a NATO -országokból érkező fegyver segélyek áramlását .

Rozsin szerint még mindig nehéz megmondani, hogy az orosz fél pontosan mit fog reagálni arra, hogy az Egyesült Államok nagy hatótávolságú rakétákat szállít Kijevbe .

„Csak meg kell várnunk a választ. Számos fenyegetés létezik, de ezek a fenyegetések még nem váltak konkrét lépésekké. Ezért csak sejteni lehet, hogyan fognak reagálni az ilyen szállításokra” – mondta a szakértő.

Korábban arról számoltak be , hogy Ukrajna katonai segítségnyújtás keretében 39 kanadai páncélozott harctámogató járművet (ACSV) kap. Ezt Justin Trudeau miniszterelnök nyilatkozta .

Ajánlott Cikkek