Foci Hírek Semleges Térfél Sport Vélemény Vélemény-cikkeink

VB kibeszélő C és D csoport eredmények, E és F csoport tippek

Ezúttal – egészségügyi okokból – írásban jelentkezünk, méghozzá a C és D csoport utolsó mérkőzéseivel, a továbbjutókkal, és a nyolcaddöntőben várható párharcokkal, illetve azok végkimenetelével kapcsolatos tippjeinkkel.

Az A és B csoport végeredményét már kibeszéltük, és ebben az adásunkban szóba kerültek a C és D csoport várható eredményei is:

A főbb megállapítások a következők voltak:

 • A D csoportban Franciaország számára nincs jelentősége az utolsó meccs eredményének, két kör után első helyen bejutott a nyolcaddöntőbe.
 • A C csoport másodikjának kell majd a franciák ellen pályára lépni az első egyenes kieséses mérkőzésen, így ebben a csoportban különösen fontos, hogy az élen végezve jusson tovább bármely csapat.
 • Már csak azért is, mert a C csoport elsője viszont a D csoport másodikjával kell, hogy megmérkőzzön, márpedig erre az akkori állás szerint Ausztrália, Dánia és Tunézia is esélyes volt.
 • Tippünk az volt, hogy;
  • a franciák megverik Tunéziát, mert nem jó, ha kiesnek a ritmusból, ezért valamennyi időt – amennyiben egészségesek – a nagy sztárokat is játszatni kell.
  • A dánok Ausztráliával játszottak, és utóbbi csapatról nem volt igazán jó véleményünk – ahogy a dánoktól sem azt kaptuk, amire számítottunk -, de mégis dán győzelem, és továbbjutás mellett voksoltunk.
 • A C csoportból tehát Argentína és Lengyelország, míg a D csoportból Franciaország mellett Dániát gondoltuk a nyolcaddöntő csapatai között.

Nos, a C csoportot tekintve bejöttek várakozásaink, ugyanakkor a D csoport alaposan megtréfált… A franciák egy, a korábbiakhoz képest gyengébb csapattal álltak fel, és úgy tűnt nem is annyira összeszokottnak – nem tudjuk, játszott-é ilyen felállásban valaha is a gallkakasos válogatott.

Ezzel szemben Tunézia egész jól játszott, de az első félidőben voltaképpen nem történt semmi… Aztán az 58. percben Khazri megszerezte a vezetést, és a végén is így maradt. És itt volt egy érdekes eset!

Aïssa Laïdouni

Ezen a mérkőzésen is szerepelt, végig a pályán volt az FTC kiválósága, sőt, ő adta a gólpasszt, így szinte biztosak lehetünk benne, hogy kinéz neki egy magasabban jegyzett bajnokságban egy jóféle szerződés – a Fradinak meg egy szemmel is jól látható összeg ütheti a markát. Laïdouni így nyilatkozott a mérkőzés után:

„Franciaországban születtem, így számomra ez egy duplán különleges mérkőzés volt. Tudtuk, hogy sok tunéziai szurkoló támogat majd minket a stadionban, szinte hazai pályát varázsoltak, az utolsó pillanatig hajtottak minket a győzelemért. Fantasztikus élményt okoztak nekünk.”

Azt is elmondta, hogy ezzel együtt csalódott is, mert a cél a továbbjutás volt, de ezt a csalódottságot biztosan oldja majd az a bizonyos szerződés..

Griezmann – aki a 73. percben állt be – a hosszabbításban gólt szerzett, amit hosszas VAR-ozás után nem adtak meg. Fel kell hívni a figyelmet arra, hogy a gól akkor született, amikor a másik mérkőzést (Ausztrália-Dánia) már lefújták, így nem volt jelentősége annak, hogy Tunézia hány pontot szerez, mert győzelmével is 4 pontja lett, szemben az ausztrálok 6 pontjával…

Nem mondjuk, hogy nem lehet véletlen, de mindenesetre elgondolkodtató!

A másik mérkőzésen – óriási meglepetésre! – a dánok nem bírtak a kengurukkal, így végül Ausztrália jutott tovább. Érdekesség, hogy mindkét mérkőzésen a győztes csapat statisztikai mutatói voltak sokkal jobbat – egyet kivéve, a gólok számát!

Úgy tűnik tehát, hogy a kisebb múltra visszatekintő, illetve korábban kevesebb kiugró eredményt elérő válogatottak (és igaz ez a klubokra is!) ma már annyira tudnak focizni, hogy elrontsák akár a sztárcsapatok játékát is, kontráik pedig igen veszélyesek lehetnek!

Igen ám, de mi történik akkor, ha olyan csapatokkal kerülnek szembe, amelyek ellen már dominálniuk kell?

Nos, ez a magyar labdarúgó válogatottnál is komoly kérdés, de bízunk benne, hogy Rossi mester ezt a tavaszi felkészülési meccseken rendezi, és a selejtezőknek már egy új helyzetre felkészülve érkezik a csapat!

De vissza a VB-hez! A mai napon az E csoportban Japán-Spanyolország, illetve Costa Rica-Németország összecsapások lesznek 20:00 órai kezdettel, míg az F-csoportban – délután 16:00-ás kezdéssel – Horvátország-Belgium és Kanada-Marokkó mérkőzések kerülnek megrendezésre.

Előzetesen ezekhez a mérkőzésekhez, csak röviden:

 • Az E-csoportban Spanyolország minden bizonnyal behúzzák a három pontot Japánnal szemben, már csak azért is, mert ebben az esetben – feltételezésünk szerint, ezt majd lásd alább! – Marokkóval játszana (másodikként számításaink szerint nem is végezhetnek a spanyolok, csak kieshetnek egy verséggel – ezt is indokoljuk később!).
 • És az indok; véleményünk szerint Németország megveri Costa Rica csapatát, így 4 pontos lesz.
 • Igen ám, de ha a Japán-Spanyolország meccs döntetlen lesz, kieshetnek.
 • Ebben a csoportban tehát – előzetesen úgy tűnik – minden aduász a spanyolok kezében van!
 • Az F csoportban Belgiumnak győznie kell Marokkóval szemben – és ez véleményünk szerint sikerülni is fog, így a belgák 6 ponttal fejezik be a csoportmérkőzéseket.
 • Igen ám, de mi van Horvátországgal? Nekik minimum egy döntetlen kell (gólkülönbséggel és/vagy több lőtt góllal tovább mehetnek), és nem lennénk meglepve, ha mérkőzés végül döntetlennel zárulna…
 • Nagy kérdés a másik mérkőzés is, melyet az előző meccsek eredményei alapján (Horvátország ellen 0:0-s döntetlen, Belgium ellen 2:0-s győzelem!) Marokkó megnyer Kanada ellen, mi mégis azt mondjuk, hogy valószínűbb a döntetlen, mert Kanada meg akarja mutatni utolsó meccsén, Marokkó pedig egy kicsit akár jóllakott is lehet, vagy akár megilletődött a lehetőségtől.
 • Ilyen eredmények mellett Horvátország csoportelsőként (5 ponttal) és Marokkó (ugyancsak 5 ponttal!) jutnának tovább, és így a horvátok az E-csoport másodikjával, míg Marokkó az E-csoport győztesével találkozna a nyolcaddöntőben.

Fontos kiemelni, hogy más kimenetelek is lehetnek, a mi tippjeink során volt pár olyan mérkőzés, aminek kimenetelét fixre vettük, ezért szűkült le viszonylag kevés számú változóra a matek.

Az E-csoportból tehát legvalószínűbbnek a spanyol és német csapat továbbjutását tartjuk, de Japánnak komoly esélyei vannak a németekkel szemben (!), az F-csoportban pedig Horvátország és Marokkó (!) továbbjutására tippelünk! Igen, Belgium lehet, hogy búcsúzik…

Fontos tudni, hogy mi a magunk részéről nem fogadunk, és nem is biztatunk erre senkit, tippjeinket benyomásaink, tapasztalataink alapján tettük meg, és nagy izgalommal várjuk, hogy a pályán látott események mennyire igazolják vissza őket! De addigi is;

HAJRÁ SZURKOLÓK!

HAJRÁ MAGYAR FOCI!

Ajánlott Cikkek