Felvidék Foci Hírek Sport

Vezetett mégis kikapott a DAC

Nem a legszebb napjait éli a DAC a Felvidéken Sorozatban második vereségét szenvedte el a DAC, a sárga-kékek hazai pályán a Szered ellen maradtak alul 1:3 arányban. Írja a sportolunk.sk

borítókép : dac1904.sk 

A koronavírus miatt ezúttal csak 3175 néző lehetett jelen a mérkőzésen, ezt a létszámot viszont a szurkolók maximálisan kitöltötték. A csapatba visszatért Lamkel Zé is, aki az lemúlt mérkőzésen nem léphetett pályára.

Jól kezdte a mérkőzést a DAC, már a 2. percben Yakubu vesztett labdát a tizenhatoson kívül, de Nicolaescu nem tudta kihasználni a lehetőséget, távoli lövése fölé szállt. A 17. percben Kadlec lapos beadását Haša küldte kapura, de Jedlička bravúrral védett. A 23. percben Lamkel Zé került helyzetbe, két játékost is kicselezett, de a lövését Hurtado blokkolni tudta. Egy perccel később Schäfer fejjel centikkel küldte a labdát a kapu mellé. A 32. percben vezetést szerzett a DAC, Davis rövid szabadrúgása után a labda Andzouanához került, aki átemelte a védőket és az ötösről Krstovic a hálóba talált – 1:0. A 44. percben egyenlített a Szered, Radič ment el a jobb oldalon, lövését Jedlička maga elé ütötte, a kipattanót Morong küldte közelről a hálóba – 1:1.

Jobban indult a második félidő a Szered számára, főleg hogy az 55. percben vezetéshez jutott. Az 55. percben Jureškin ment el a bal oldalon, a kapu elé belőtt passzát Morong küldte öt méterről a kapuba – 1:2. Az 58. percben Haša a félpályáról küldte a labdát a kapura, Jedlička nagy nehézségek árán mentett szögletre. Hiába vezetett a Szered, a DAC nem tudott komolyabb nyomást helyezni ellenfelére. A 81. percben Schäfer, a 85. percben Balić lövése volt veszélyes Yakubu kapujára. A 90. percben tovább növelte előnyét a Szered, egy hosszú indítás után a labda Gatarić majd Karrica elé került, aki közelről Jedlička hálójába talált – 1:3.

A mérkőzés végén a szurkolók nemtetszésüket fejezték ki az eredmény és a mutatott játék miatt is. Mint ilyenkor lenni szokott felreppentek a pletykák, hogy edzőcsere is lehetséges. Bölöni és Doll neve mellett már felmerült a kisvárdai Janeiro neve is , aki vasárnap a Ferencváros elleni mérkőzés utáni sajtótájékoztatón nem kívánta kommentálni a felvetést.

FC DAC 1904– ŠKF Szered 1:3 (1:1)
Gólszerzők:
 32. Krstović – 44., 55. Morong, 90. Karrica
Sárga lapok: 31. Gago, +45. Kadlec, 60. Haša
Játékvezető: Dohál – Hrmo, Štofik – 3175 néző
DAC: Jedlička – Ciganiks, Kružliak, Muhamedbegovic, Davis – Andzouana (69. Veselovský), Dimun (59. Balić), Schäfer, Lamkel Zé – Nicolaescu (59. Hahn), Krstović (77. Verlinden)
Sereď: Yakubu – Kadlec (79. Karrica), Dias, Huratdo, Jureškin – Ljubičić (46. Potoma), Gago – Morong (79. Popovič), Haša (75. Gatarič), Kříž (31. Yao) – Radić

sportolunk.sk

Ajánlott Cikkek