Épített örökség Gyereksarok Határtalanul Magyar Hírek Történelem Videók

Vicinális: Kisvasúti járműbemutató Csillebércen!

Szerdán és csütörtökön (28.-án és 29.-én) kisvasúti járműbemutatóra várja a Gyermekvasút a családokat Csillebérc állomásra, mindkét nap 10-től 16 óráig fogadja a látogatókat a rendezvény, a belépés díjtalan. Két gőzmozdony is forgalomba áll, és nosztalgiavonatokkal ingázik Széchenyihegy és Csillebérc között. A téli szünetben mindennap feldíszített kocsikkal járnak a vonatok, érdemes egy kisvasutazással egybekötött kirándulást tervezni a budai hegyekbe – írják a MÁV honlapján.

Borítóképen: A 120 éves nyitott peronos aradi személykocsi előtt hazánk legöregebb, hetvenéves C50-es mozdonya

A vonatokért rajongó gyerekek közelebbről is megnézhetnek több olyan járművet, amelyek éppen kerek évfordulójukat ünneplik, így például…

A 120 éves nyitott peronos aradi személykocsit, hazánk legöregebb, hetvenéves C50-es mozdonyát, a hatvanéves Mk49-es mozdonyt és a jövőre ötvenéves Mk45-ös mozdonysorozat egyik ismert példányát, Bendegúzt.

Csillebérc állomáson a kisebbek papírból elkészíthetik saját menesztőtárcsájukat, jelzőzászlójukat, de kivágóból összerakhatnak vasutassapkát és kismozdonyt is. Délelőttönként a Gyermekvasút fúvószenekara ad térzenét, napközben kisvasúti témájú előadásokkal is várják az érdeklődőket a szalonkocsiban.

Szerdán és csütörtökön a program helyszíne és a széchenyihegyi végállomás között külön díjszabással negyvenpercenként nosztalgiavonatok indulnak, amelyeket felváltva továbbít a Gyermekvasút két üzemelő gőzmozdonya:

Közülük az egyik, a felújításról decemberben visszaérkezett 490,039-es is kerek évfordulóját ünnepli, idén nyolcvanéves.

Az egyedi díszítésű karácsonyi kocsik a téli szünet végéig mindennap közlekednek: általában a menetrendben meghirdetett hagyományos személyvonatokban lehet ezekkel a hangulatos járművekkel utazni, de szerdán és csütörtökön a gőzösök szerelvényében is lesz egy ünnepi kocsi.

Ajánlott Cikkek