Hírek Videók

Videókon a felvonuló armada!

Eddig csak korlátozott számban érkeztek orosz csapatok a szakadár területekre, azonban egyre-másra jönnek a felvételek arról, hogy igen komoly erők gyülekeznek, melyek feltehetően arra készülnek, hogy szintén átlépjék a határt. Erre alighanem sor kerül, ha továbbra sem lesz érdemi reakció az oroszok követeléseire. Közben egyre több a szakadár népköztársaságok és az ukrán kormánycsapatok közti incidens. az orosz gépeken pedig érdekes jelzések tűntek fel…

Borítóképen: T-72 harckocsi orosz szolgálatban (forrás: http://www.aviation.ru/jno/Kubinka02/ via commons.wikimedia.org, szerző: User:Jno, licenc: CC BY-SA 1.0) A kép illusztráció

Novorosszijszk, közel az ukrán határhoz. Páncélozott harcjárművak, T-72-eseek, és 2Sz19 önjáró lövegek:

Szudzsa, a határhoz még közelebb, hasonló felvonulás látható:

Kurszk, kicsit távolabb, T-72-esek, és BMP-3-asok:

Közben dél-dél-keletre, Valujki körzet, a határtól 30, Harkovtól 130 kilométerre:

Közben északon, Fehéroroszországban, ahol a határ legdélibb pontja Kijevtől mintegy 90 kilométerre van, Gomel-régió. Ka-52-es és Mi-24-es harci helikopterek:

Furcsa szimbólumok jelentek meg egyes gépeken, melyeket eddig nem nagyon lehetett látni. Helyesebben van valami halvány emlékünk, hogy láttunk már ilyeneket, de kutakodva sem találtunk hiteles információkat. Itt négyzetben „Z” betű:

A T-72-eseken pedig háromszögek:

https://youtu.be/wb597sWanME

Érdekes jelzések, de ami már nem jelzés, hanem tényleges fegyveres fenyegetés, az a határvonalon zajlik. Luhanszki szakadárok támadnak Grad rakétákkal Pervomajszk körül:

Grad-becsapódás…:

Luhanszktól alig 18 kilométerre, valahol a frontvonal közvetlen közelében (nem is tudjuk eldönteni, kinek a kezén van…)  Schastia erőművet támadás érte:

Ez tehát a mostani helyzet, és úgy tűnik, hogy a Kreml mindenre elszánt, és képességei is megvannak a térségben.

Ajánlott Cikkek