Hírek

Videókon: Orosz támadások az ukrán katonai létesítmények ellen

A felvételeket az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma március 16-án mutatott be egy videót az ukrajnai csernyihivi régió katonai felszerelés- és lőszerraktárainak megsemmisítéséről.

Borítóképen: Az orosz légierő Kamov Ka-52-es harci helikoptere, 2015-ben (forrás: https://flickr.com/photos/57232732@N05/19442404960 via commons.wikimedia.org, szerző: Fedor Leukhin, licenc: CC BY-SA 2.0) A kép illusztráció

A minisztérium tájékoztatása szerint a felvételen az látható, hogy pilóta nélküli légi járművet alkalmaznak a tüzérségi tüzek szabályozására az ukrán katonai felszerelések és lőszerraktárak megsemmisítése során a csernyihivi régióban.

A jelentés szerint Az Orosz Fegyveres Erők tüzérségi egysége tűzfeladat végrehajtása során pontos találattal megsemmisített egy rakéta- és tüzérségi fegyverek tárolására használt létesítményt. Ezen túlmenően az Inohodec drón az ukrán fegyveres erők erődítményeit és páncélozott járműveit támadta.

Az Inohodec drónok támadták az ukrán fegyveres erők erődítményeit és páncélozott járműveit

A védelmi minisztérium tegnap este azt is bemutatta, hogyan támadták meg az orosz légierő Ka-52 helikopterei az ukrán hadsereg állásait. Ennek eredményeként megsemmisült a katonai felszerelés, jelentős élőerő veszteség érte az ukrán erőket, és Ukrajna 122 mm-es önjáró tüzérségi lőállása is megsemmisült.

Úgy tűnik tehát, hogy bár a béketárgyalásokon mintha közelítenének az álláspontok, de a harcok hevessége inkább csak fokozódik, semmint csökkenne.

Az Inohorec földi indítása (elképesztő, hogy ez az igen gyengének tűnő szerkezet micsoda pusztításra képes…):

Oroszország új, Inohodec drónokat használ

Ajánlott Cikkek