Hírek Videók

Videón a rommá lőtt Szu-25, ami biztonsággal landolt Oroszországban

Szerencsés véget ért annak az orosz pilótának a kalandja, akit ukrán MANDAPS találat, vagy találatok értek. A gép hajtóműve és vázszerkezete is sérült, de a feltehetően igen felkészült pilóta így is a hazai légtérbe tudta kormányozni gépét, és azt biztonsággal le is tette. A gép kuka, nem kérdés, de a pilóta megmenekült, jöhet a következő gép!

Borítóképen: Két Szu-25SM az Aviadarts 2020-on (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Andrej Shmatko, licenc: CC BY-SA 4.0)

A legnagyobb számban eddig – nem meglepő módon – a Szu-25-ösöket szedett le az ukrán légvédelem. Ennek oka, hogy ezeket kifejezetten föli célpontok ellen használják, és nagyjából 200 darab áll rendelkezésére az orosz légierőnek. Ezen kívül cirka 350 más típusú Szu és Yak is rendelkezésre áll, mint levegő-föld támadórepülő, így az eddig elvesztett 12-15 merevszárnyas gép elvesztése nem jelent komolyabb csapást az orosz légierőre.

Íme az erősen megrongálódott MiG-25-ről készült videó:

Az alábbi felvételen van az esethez némi komment is:

A Szu-25-ös repülőgép biztonságosan leszállt, miután ukrán MANPADS találat érte

Azzal együtt, hogy a légierő veszteségei elhanyagolhatók, látható, hogy az orosz vezetés nem nézi jó szemmel, hogy a relatív olcsó kézi eszközökkel veszteségeket okoznak, és persze úgy általában is igyekeznek a nyugati utánpótlási útvonalakat elvágni, ezért egyre gyakoribbak a nagypontosságú eszközökkel végrehajtott rakéta-támadások Ukrajna-szerte.

Ajánlott Cikkek