Hírek Videók

Videón az M777-es amerikai tarackok Liszichanszkban történő megsemmisítéséről

Az M777 tarack egy vontatott 155 mm -es tüzérségi fegyver. Ausztrália, Kanada, India, Szaúd-Arábia, Ukrajna és az Egyesült Államok szárazföldi erői használják. Harcban az afganisztáni háborúban debütált.

Borítóképen: M777 könnyű vontatott tarack a 10. hegyi hadosztálynál a Enduring Freedom hadművelet támogatására, Logar tartomány, Charkh körzet, Afganisztán (forrás: en.wikipedia.org, szerző: Jonathan Mallard, licenc: CC BY 2.0) A kép illusztráció

A Luganszki Népköztársaság (LPR) erői az Ahmat különleges erőkkel együtt megsemmisítették az amerikai gyártmányú, 155 milliméteres M777 tarackokat. Június 5-én, vasárnap hozták nyilvánosságra az LPR liszicsanszki ukrán fegyvereseinek állásairól készített felvételt a katonaság tevékenységéről – írja az Izvesztyija.

Katonák gyakorlatoznak M777-es tarackkal

Az ellenséges felszerelések bevetésének koordinátáit a ballisztikai pálya kiszámításával határozták meg Ramzan Kadirov csecsenföldi vezető Telegram csatornáján közzétett üzenete szerint.

„Új taktikát alkalmaztak az ukrán fegyveresekkel szemben, amely nagy hatékonyságot mutatott a nacionalisták kamisevahi likvidálásának példáján. A lövöldözés elől elbújni próbáló biztonsági erők folyamatosan változtatják helyüket, de ez a stratégia nem működik” – derül ki Kadirov kiegészítő üzenetéből.

Május 23-án vált ismertté, hogy Kanada további több mint 20.000 lövedéket küld Kijevbe 155 mm-es M777 tarackokhoz. A katonai segélycsomag értéke 98 millió kanadai dollár (76,3 millió dollár).

Most ezek közül semmisült meg pár. Nem tudni, hogy Kadirov milyen új taktikára gondolt, de talán korábbi cikkünk megadja a választ:

A fegyverszállítások tehát továbbra is ezerrel mennek, és a megérkező eszközök elpusztítása is. Meddig még?

Talán a Spiegel is erre gondolt?

Ajánlott Cikkek