Hírek Videók

Videón: Ismét támadják az ukrán erők Limant!

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) ismét kísérletet tesznek Krasznij Liman elfoglalására. Erről az „Orosz Tavasz” haditudósítói számoltak be a Telegram csatornájukon. Újságírók szerint a város továbbra is az orosz csapatok ellenőrzése alatt áll.

Borítóképen: Krasznij Liman határát jelző tábla (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: V&A Dudush, licenc: CC BY 3.0) A kép illusztráció

Korábban Szemjon Pegov katonai tudósító számolt be arról, hogy az ukrán fegyveres erők megpróbálták megrohamozni Krasznij Limant. Krasznolimanszkij járásbeli forrásai szerint a Bars-16 egység, ismertebb nevén Kuban különítmény harcosai a falu határában harcolnak. Az ukrán katonák ott támadnak egyes állásokat.

A Krasznij Liman elleni támadásról beszélt az orosz Bars-16 egység, ismertebb nevén a kubai különítmény ezredpapja is. Elmondása szerint az intenzív harcok szeptember 8-án kezdődtek. Ettől a dátumtól kezdve az ellenség támadásba kezdett – hatalmas tüzérségi lövöldözés kezdődött, közeli lövöldözős csaták zajlottak, néha a csata távolsága 20 méter volt.

Az intenzív offenzíva szeptember 11-12-ig tartott. Ezeken a dátumokon megérkeztek az orosz hadsereg fő erői – két Ka-52 Alligator felderítő és támadó helikopter.

Ajánlott Cikkek