Hírek

Visszahódítás: Kis Pipintől Zemmourig

Eric Zemmour – miután bejelentett, hogy indül a francia köztársasági elnök választáson – pártot alapított, melynek a Reconquete! (Visszahódítás!) nevez adta. Márpedig a név kötelez, ugyanis spanyolul így hangzik a párt neve: Reconquista! Igen ezt a kifejezést a mórok Ibériai félszigetről történő kiűzésének folyamatára használják mind a mai napig, jelentése pedig nem már, mint Visszafoglalás!

Ezek szerint nem csak nekünk tűnt fel, hogy az iszlámnak legalább három próbálkozása volt eleddig arra, hogy meghódítsa Európát. Az első a mórokhoz köthető, majd az Oszmán Birodalom tett egy kísérletet, most pedig az arab országok jó része részt vesz ebben, más, szintén iszlám hitű országokkal egyetemben.

A két történelmi eseménysor azt mutatja, hogy a mai Franciaország és Spanyolország területén 760-tól (ekkor Kis Pipin, frank király Narbonne visszafoglalásával a mórokat a Pireneusok másik oldalára szorította vissza) egészen 1492-ig, Granada elestéig tartottak a harcok, addig Magyarország „megúszta” egy „röpke 150 évvel. A másik különbég abban áll, hogy

Nyugat-Európa – mintha a történelmi tények nem létező, kitalált mesék lennének… – nem hajlandó tanulni a múltból, míg Magyarországé, és általában Közép-Európa viszont igen. Mert itt azóta a Habsburgok, a szovjetek is átgázoltak, mintegy emlékeztető oltásként az idegen befolyás ellen!

„A visszahódítás megkezdődött. A gazdaságunk, a biztonságunk, az identitásunk, a szuverenitásunk, a hazánk visszahódítása. A zéró bevándorlás lesz politikánk egyértelmű célja.”

Zemmour így fogalmazza meg saját Reconquista-ját azon a kampánynyitó nagygyűlésen, amit tegnap, azaz vasárnap tartott meg. Ahhoz képest, hogy Franciaországban mi megy manapság, ez nem kis fordulat lenne, de, hogy ez mennyire reális alternatíva, meg még egyszerűen nem felmérhető. De a választók majd eldöntik mit akarnak!

Mit akarnak? Azok, akik a nagygyűlésre azért jöttek, mert változást akarnak, elég konkrétan nyomatékosították, hogy elhatározásuk szilárd, és nem engednek semmilyen balos idiotizmusnak! Kristály tisztán kirajzolódott, hogy milyen brutális társadalmi feszültséget halmozott fel az utóbbi időszakban a bevándorlás kezelés (helyesebben; nem kezelése!) Franciaországban, és – ne legyenek kétségeink! – ez a Nyugat többi országában is így van!

Kezdjük ott, hogy a nagygyűlést át kellett helyezni, mert az eredeti helyszín nem lett volna elég nagy, de ami fontosabb, hogy a nagygyűlésen megjelentek szélsőbalosok, akiket aztán „eltanácsoltak” Zemmour hívei. Így is van; kívül tágasabb!

Jujj, de csúnya dolog fiúkák! – mondaná egy balos csuda-fiú-lány-egyiksem-izé… Igen, rettenetesen randa dolog odamenni, és b@szkolódni! De nem is csúnya, csak hülyeség önként beleszaladni a pofonerdőbe!

Csudifiúcskák, „lö pá”!

Ajánlott Cikkek