Hírek

Vitalij Klicsko: Mindenki készítsen meleg otthoni ruhát, meleg takarót

Vitalij Klicsko kijevi polgármester elmondta, hogy az elkövetkező télen az ukrán fővárosban a házak hőmérséklete a normál alá csökkenhet, és elérheti a 19-18 fokot.

Borítóképen: Kijev, hóesés (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Kiyanka, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

Azt már mi tesszük hozzá, hogy ez még a jobbik eset, ugyanis a tartalékok jelenlegi szinte, valamint az a tény, hogy a nagy erőművek közül nem egy orosz kézen van, a kijevi vezetés pedig éppen a legnagyobbat veszélyezteti támadásaival, amit emiatt lehet, hogy le is kell zárni, akkor ennél nagyobb problémák is lehetnek! De ne legyenek, az lenne a legjobb.

„Kérek mindenkit, hogy készítsen meleg otthoni ruhát, meleg takarót, mert nem zárjuk ki, hogy a házakban több fokkal a normál alatti hőmérséklet lesz. A norma 21 fok, és talán 19 vagy 18” – mondta Klicsko, majd hozzátette (gondoljuk az erőművek ismert helyzete okán):

„A fővárosban is előfordulhatnak áramszünetek, ilyenkor a fűtőolaj-tartalékok segítségével a hatóságok készek megbirkózni a kialakult helyzettel, de ez csak rövid ideig tart ki.”

Érdekes, hogy milyen párhuzamosság van azzal, amit Robert Habeck német alkancellár mondott pár napja, amikor azt közölte, hogy Németországban szigorúbb takarékossági intézkedések lépnek életbe, így például a közintézményeket télen maximum (!) 19 fokig fűtik fel.

Hogy miért ez a takarékosság? Mert bizony a német Szövetségi Hálózati Ügynökségtől Klaus Müller azt mondta, hogy az európai országok túléléséhez 20 százalékkal kell csökkenteni a gázfogyasztást!

Véleményünk szerint ez persze elérhető, de nehezen ellenőrizhető, illetve ahhoz, hogy a 20 százalék meglegyen, nagy valószínűséggel az iparnak is lépnie kell…

Ajánlott Cikkek