Magyarság Nagyjaink Tájak/korok Történelem Történelem Videók Világ

Vitéz Kaszala Károly tragikus halála

Ki volt Kaszala Károly? Nos, a vitézi címet elnyert pilóta nem véletlenül használta a címet, ugyanis az első világháborúban bravúros repüléseket hajtott végre, számos légicsatát nyert meg, és ezekért a tetteiért arany- és ezüst vitézségi érmekkel tüntették ki. Nemzeti hősként tisztelték.

Borítóképen: Kaszsla Károly gépének lezuhanása egy korabeli illusztráción

A háború után azonban sok lehetősége nem maradt a repülésre, ugyanis a magyar légiipart – és nem „csak” a repülőgépeket! – a nullával tették egyenlővé az úgynevezett szövetségközi bizottság vezetésével. És alapos munkát végeztek…

Lassan azonban elindult mégis a munka, hiszen sok remek aviatikus és több pilóta is azon fáradozott, hogy mégis legyen magyar repülőgépipar. Ha nem is a legnagyobb, nem is a leggyorsabb gépekkel, de folytatták hát tevékenységüket – talán arra gondolva, hogy majd egyszer… De addig is tapasztalatokat gyűjtöttek!

És persze ha akkor a repülés veszélyes volt, a motorversenyzés is az volt, márpedig vitéz Kaszala Károly ebben is kitüntette magát:

A VII. Sváb-hegyi verseny győzteseként, 1926. szeptember 26-án 1200-as Harley-val az AJS-szel versenyző Máté Lajos (23) és Schmidt Béla (22) társaságában

És mindez nem volt hiába! Kaszala Károly ugyanis 1927 szeptember 10-énhajnali hat órakor a Lampich Árpád által tervezett L2 Róma nevű géppel elstartolt, és folyamatosan körözve a repülőtér környezetében végül 9 óra 21 perces időtartam-repülést hajtott végre, ami kategóriájában akkor világcsúcs volt! Ez volt a kiskategória, a gép pedig mindössze 18 lóerős, Thoroczkay-féle motorral volt felszerelve.

Majd’ egy évvel később, 1928-ban Kaszala egy újabb rekordot állított fel: ugyanazon géppel hajnal 3 óra 8 perckor startolt el Mátyásföldről, és 12 óra 10 percet mutatott az óra, amikor leszállt Polában! Ez ugyan időtartamát tekintve valamivel rövidebb repülés volt, de a távot tekintve világcsúcs volt!

És hogy mennyire volt ez a gép a maga kategóriájában igencsak kiváló alkotás, azt Bánhidy Antal gépészmérnök bizonyította ma már elképzelhetetlen teljesítményével:

A Polában landoló Kaszala célja valójában Róma elérése lett volna – ahova aztán meg is érkezett -, de a gép meghibásodása miatt nem elsőre tudta eredeti célját megvalósítani. De ez nem állta útját, hiszen kortársai és bajtársai elmondták róla, hogy nem volt benne semmiféle félelemérzet. És ez nem csak a harctéren volt így…

KaszalaKároly sportrepülőgépe, a „Róma” kiállítva 1932-ben

Az 1930 április 15.-én felavatandó pécsi repülőtérre tartó útja során Paks felett motorhiba lépett fel gépénél, de így is megérkezett Pécsre. A gépet nem sokat szerelték, belekezdett bemutató repülésébe, de a motorhiba újból fellépett, és 30 méter magasból landolt – tulajdonképpen lezuhant. A pilótát és a szerelőt is mega alá temette a gép, de csodával határos módon egyiknek sem lett komolyabb baja.

1930-ban kilépett a Magyar Sportrepülő Egyesületből, de onnan egyfajta végkielégítésként megkapta Kulesz nevű régi gépét, amivel üzleti vállalkozásba kezdett. Utasokat szállított, röpcédulákat szórt, ha kellett, sőt még világító reklámokat is húzott Budapest és a nagyobb vidéki városok felett.

Meglepő, de ekkor Kaszala Károly egy tyúkfarmot is létesített Tétény mellett. Mintha végre lecsendesedne…

Kaszala Károly lezuhant gépe

De ez nem így volt, a repülés a mindene volt, és az immár pénzkeresetet is biztosított számára. 1932-ben azzal bízta meg egy műtrágyagyár, hogy röplapokat szórjon a Duna-Tisza közén. Vele repült Urbaschek Károly nevű barátja is, azt tervezve, hogy majd Poroszló mellett meglátogatják Kétútközt-pusztán Greffl Andor földbirtokost, aki jóbarátja volt Kaszalának.

Már éppen a célnál volt, szinte látni lehetett az arcát is a repülősnek, úgyhogy a földbirtokos kezével integetett Kaszala Károly felé. Ő is visszaintegetett és ebben a pillanatban…

Lezuhant a hűséges kis masina és darabjaira hullott. Vele együtt szülője is, Kaszala Károly és a barát Urbaschek Károly is odaveszett…

Ajánlott Cikkek