Mások írták Vélemény

Volner János balliberálisokhoz intézett mai üzenete a menekültekkel kapcsolatban

Hol vannak a balliberális szervezetek, amikor valódi menekültek érkeznek hazánkba?

borítókép : VolnerJános/Facebook

Példátlan és szívmelengető az az összefogás, amely az ukrán háború elől menekülők biztonságba helyezése és ellátása terén megvalósult. Ebből is jól látszik, hogy bár sokszor megijeszt bennünket korunk globalizálódó társadalma, a közösségek széthullása, a szélsőségesen egyénközpontú gondolkodás térhódítása, de az ilyen helyzetek – tragikumaikkal együtt is – reményt adnak, és bizonyítják, hogy nem veszett ki az emberekből a jóra való hajlam, a bajba jutott emberek önzetlen megsegítése.

Mert most valódi menekültekről van szó, akik valódi háború elől jönnek. Vannak köztük ukránok, vannak kárpátaljai magyarok és vannak más nemzetiségűek, mert Ukrajna soknemzetiségű ország. Mi, magyarok pedig segítünk, mert látjuk, hogy az ideérkezők valódi bajban vannak. Segítünk pénzzel, élelemmel, meleg ruhával, szállással, egyszóval ahogy és amivel csak lehet. Segít a magyar kormány, segítenek az önkormányzatok, de gyűjtéseket szerveznek és adományokat visznek, szállást kínálnak egyházi és civil szervezetek, valamint magánszemélyek tömegei is. Azonban nem halljuk és nem látjuk a mindig menekültekre hivatkozó, éveken át harcosan „willkommenskultur-t” hirdető nemzetközi balliberális szervezetek aktivitását. Bezzeg amikor döntő többségében muszlim hátterű, katonakorú férfiak inváziója ment keresztül Európában, akkor hangos volt a kórus: Európába nem való szélsőjobboldaliak vagyunk, amiért saját polgáraink biztonsága érdekében határvédő kerítést emelünk, amiért nem engedünk mindenkit kontroll nélkül be hozzánk vagy át rajtunk, és amiért meg mertük kérdőjelezni: ez a sok katonakorú fiatal muszlim férfi nem is biztos, hogy tényleg menekült és csak a háború elültéig akar Európában vendégeskedni. Ugyanakkor nem halljuk és nem látjuk a balliberális politikusok különösebb aktivitását sem.

Sőt, miniszterelnök-jelöltjük sértegeti a kárpátaljai magyarokat, és felelőtlen kijelentéseivel („az oroszoknak szurkolnak”) nyíltan kiteszi őket az ukrán soviniszták bosszújának. Persze, azért egy-egy szelfi villan, ahogy balliberális politikus visz egy doboz vattát vagy egy karton babkonzervet, de ez is kényszeredett gesztus és inkább önfényezés, mint önzetlen segítség.Jól kiviláglik, hogy ők most is ellenszenvvel tekintenek a kárpátaljai magyarokra, hiszen a minden magyart megillető kettős állampolgárságuk révén élnek választói jogukkal, és az ismert okoknál fogva valóban nem kommunista utódpártokra és szélsőliberálisokra szoktak szavazni. Márpedig ennek ténye a balliberális oldalon főben járó bűn.

Azt is elfelejtik hozzátenni derék balliberálisaink, hogy a katonakorú muszlim férfiak inváziójával ellentétben, a jelenlegi valódi menekültek csupán vendégek nálunk. Legtöbbjüknek – legyen akár magyar, vagy ukrán – állása, lakása, egzisztenciája van odahaza, amihez a háború végén vissza akar térni. Nem, nem azért jöttek, hogy kifacsarják Európa szociális szféráját, vagy muszlim monokultúrát honosítsanak meg nagyvárosainkban. Szóval ők – Európa és Magyarország balliberálisai – egész egyszerűen ilyenek. Mindig és mindent ami Európa és nemzet-ellenes, és soha és semmit, amikor tényleges bajról, Európa és nemzetek létérdekéről van szó.

Ajánlott Cikkek