Hírek

Volodimir Zelenszkij –  Azok az  európai országok amelyek továbbra is orosz olajat vásárolnak,  “mások vérével keresik a pénzüket” 

borítókép : bbc videó

Zelenszkij elnök a BBC nek adott riportjában megint Magyarországot és Németországot támadta. Egyszerűen nem fér a fejünkbe, hogy honnan veszi a bátorságot, hogy a diplomácia minden szabályát felrúgva úgy kér segítséget, hogy közben lábat akar törölni azokban akikre rá van szorulva. Szerinte most a nemzeti érdekeinket és az ország gazdasági stabilitását is félre kéne tennünk, azért, hogy Ukrajnát segítsük. Volodimir elnök úr vajon emlékszik hányszor fordultak hozzá segítségért az országában lakó kisebbségek? Mi volt a válasz? Cinizmus és kirekesztő nyelvtörvény, náci felvonulásokkori félrenézés, majd most erőszakos felszólító módú kéregetés. Ezek tudatában és még akár száz le nem írható ok miatt ( mert a haladó nyugat letiltja weboldalunkat) teljesen egyetértünk a kormánnyal, hogy nekünk ebből a háborúból ki kell maradnunk. Segítsük a harcok elől menekülőket, de fegyvert ne adjunk mások kezébe, hogy azzal is elodázzuk ennek a szörnyű konfliktusnak a végét. És szégyellje magát a haladár nyugat is , aki cinikusan hallgatott és félrenézett a kisebbségi jogok sárba tiprásakor, de most Amerika kesztyűbábjaként Európa teljes szétveréséhez asszisztál. A teljes interjút itt lehet megnézni…Hányózacskót tessék bekészíteni…

Zelenszkij interjú BBC videó

Részlet a riportból:

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azzal vádolta azokat az európai országokat, amelyek továbbra is orosz olajat vásárolnak, hogy “mások vérével keresik a pénzüket”.

Zelenszkij elnök a BBC-nek adott interjújában kiemelte Németországot és Magyarországot, azzal vádolva őket, hogy blokkolják az energiaeladások embargójára irányuló erőfeszítéseket, amelyekből Oroszország idén 250 milliárd fontot (326 milliárd dollárt) kap.

Ukrajna vezetése körében egyre nagyobb a frusztráció Berlinnel kapcsolatban, amely támogatta az Oroszország elleni szankciókat, de ez idáig ellenállt az olajeladásokkal kapcsolatos szigorúbb fellépésnek.

“Néhány barátunk és partnerünk megérti, hogy most más idő van, ez már nem üzleti és pénzkérdés” – mondta Zelenszkij csütörtökön kijevi helyzetszobájában a BBC-nek. – Hogy ez a túlélés kérdése.

Az elnök megismételte azt is, hogy több fegyvert kell szállítani Ukrajnának, mondván, nem kapnak elég gyorsan utánpótlást ahhoz, hogy kivédjék Oroszország támadását.

„Az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, néhány európai ország – próbálnak segíteni és segítenek” – mondta. “De még mindig szükségünk van rá hamarabb, hamarabb és gyorsabban. Ez a kulcsszó most.”

forrás és teljes cikk BBC.COM

Ajánlott Cikkek