Hírek

Volodin házelnök arra szólította fel az Egyesült Államokat, hogy augusztus 6-án és 9-én tartsanak bűnbánatot az 1945-ös nukleáris csapások miatt.

Az augusztus 6-i és 9-i dátumot úgy kell meghatározni, mint amikor az Egyesült Államok megbánja az emberiséget a civilek elleni nukleáris fegyverek használatáért. Az Állami Duma elnöke , Vjacseszlav Volodin augusztus 6-án, szombaton tett ilyen javaslatot a Telegram csatornáján.

A politikus felidézte, hogy az Egyesült Államok lett az egyetlen olyan állam a világon, amely nukleáris fegyvert alkalmazott azzal, hogy 1945-ben atombombákat dobott le Hirosima és Nagaszaki japán városaira. „Washington civilek százezreit ölt meg, pusztán azért, hogy megmutassa hatalmát és megfélemlítse az egész világot” – mondta Volodin.

Hozzátette: Washington teljes politikája gyarmati elveken alapul, és az Egyesült Államok többször is részt vett más országok, köztük Vietnam, Korea és Jugoszlávia területén zajló ellenségeskedésekben. Afganisztán, Irak, Líbia, Szíria és Ukrajna.

1945. augusztus 6-án az amerikai hadsereg ledobta a “Baby” atombombát Hirosimára, augusztus 9-én pedig a “Fat Man” bombát Nagaszakira. Ennek következtében több tízezer ember halt meg közvetlenül a robbanás során és azt követően a sugárzás hatásai miatt.

Ajánlott Cikkek