Foci Semleges Térfél Sport

Volt már szurkolói busz és vonat is, na de villamos?

Most ez is megtörtént, ugyanis tegnap a Puskás Arénához szurkolói villamossal érkeztek meg a Budafok szurkolói, akikre nagy élmény várt a stadionban, ugyanis csapatuk a Magyar Kupa döntőjében a Zalaegerszeg gárdája ellen lépett pályára!

Borítóképen: Indul a villamos!

A budafokiak elintézték a BKK-nál, hogy két különvillamos közvetlen útvonalon közelítse meg a mérkőzés helyszínét a városnegyed központjából, a városház térről indulva.

Ha a rendes járatokat nézzük, nincs közvetlen viszonylat a két pont között. A 47-es és az 56-os a Nagytétényi úton és a Fehérvári úton tart a Móricz Zsigmond körtér felé, az 1-es villamos vonala pedig derékszögben metszi a két előbbi járat útvonalát az Etele út és a Fehérvári út találkozásánál, hogy aztán a Rákóczi hídon átkelve a Duna felett, a Róbert Károly és a Hungária körúton haladva elérje a Puskás Arénát.

Csakhogy váltóállítással megoldható, hogy a két különvillamos a Fehérvári út–Etele út kereszteződésénél jobbra kanyarodjon, és ezt meg is szervezték a BKK jóvoltából, így átszállás nélkül jutnak el a BMTE szurkolói Budafokról a Puskás Arénába.

A meccsen aztán a hosszabbítás utolsó perceiben kapott gólokkal végül alulmaradt az NB2-es gárda, de a budafokiak így is történelmet írtak; a csapat a döntőbe kerüléssel, a szurkolók pedig a különvillamossal!

Ajánlott Cikkek