Vélemény Vélemény-cikkeink

Vuhani víruslabor: koronavírus, és katonai projektek

Mint írtunk róla (ITT) a WHO jelentése után felerősödtek azok a hangok, miszerint a koronavírus egy laboratóriumból szabadulhatott ki. Erre az ad okot a véleményformálóknak, hogy a WHO szakemberei az ember és a denevér közé „beépítettek” egy köztes vírushordozót, de arra nem adtak megfelelő magyarázatot, hogy melyik állat lehetett az, és mikor, vagy hol. Így az elvarratlan szál okán vetődött fel újra a laboratóriumi eredet lehetősége.

Címlapon: a vuhani víruslabor

Sajnos a téma átpolitizált, így továbbra sincs „megnyugtató” magyarázat, de figyelmeztető jel, 14 ország máris független vizsgálatot követel, mert – ezek szerint – a WHO-t nem tartják alkalmasnak a feladat elvégzésre. John Kennedy, republikánus szenátor ezt – egész egyszerűre véve a figurát – így fogalmazta meg a WHO vezetőjének, Adhanom Gebrejeszusznek címezve:

„Ő egy szolgalelkű talpnyalója a Kínai Kommunista Pártnak, amely támogatta a megválasztását.”

Bal oldalon: Adhanom Gebrejeszusz

Úgy tűnik tehát, hogy a vizsgálat eredménye nem elfogadható, és ebben azért van is valami… Mint említettük, az a bizonyos elvarratlan szál nem vall acélos szakmaiságra. Úgy tűnik tehát, hogy az elnöki posztot betöltő Biden demokratái mellé álltak a republikánusok is, így Kína gyanúsítására (mert a laboratóriumi eredet valójában Kína bűnösségével egyenlő!) lehet, hogy csak politikai indítékai vannak azoknak, akik új vizsgálatot követlenek.

Mi nyilván nem tudhatjuk, hogy mi az igazság – és tartunk tőle, hogy ez nem is fog kiderülni soha… -, de Amerika szerint a laborban egy SarS-CoV-2-höz nagyon hasonló vírussal kísérleteztek és titkos katonai projekteket is folytatott Kína a vuhani víruslaborban. A külügyminisztérium szerint Kína hazudott akkor is, amikor azt mondta, hogy egy fertőzés sem történt a laborban, mert valójában 2019 őszén több labori alkalmazott is beteg volt és a koronavírushoz hasonló tüneteket mutattak.

Az elnökválasztás nem hozott változást Kína járványban játszott szerepének megítélésében, ugyanakkor egy még Trump alatt készült jelentés – ami egész egyszerűen elkeveredett a választás körüli nagy felfordulásban – elég erős állításokat tartalmaz! A jelentés azzal indít – és egyben a vizsgálat egyik alapvető oka is -, hogy a kínai hatóságok rendkívüli erőket mozgósít a vizsgálatok lefolytatására, és dezinformációs tevékenységre. Azt ugyan nem állítják a jelentés készítői sem, hogy egyértelmű a labor-eredet, de azt már igen, hogy egyes tények alaposabb kivizsgálást igényelnek!

Az amerikai külügyminisztérium részletesen foglalkozik azzal, hogy mi történhetett a vuhani laboratóriumban, és hogy miért gyanús a kínai hatóságok ez ügyben tapasztalt viselkedése:

  • A labor dolgozói már 2019-ben megbetegedtek, de azt a kínai hatóságok mindvégig tagadták.
  • 2004 májusában SARS vírus szabadult ki egy hasonló pekingi laborból, de akkor sikerült megakadályozni a tovább-terjedést.
  • Folyamatosan akadályozzák a bárminemű érintkezést a labor dolgozóival.
  • 2016 óta végeznek kísérleteket az RaTG13 nevű vírussal, ami 96,2%-os azonosságot mutat a világjárványt okozó koronavírussal.
  • A labor más kutatási témákban transzparens tájékoztatást adott, de az RaTG13 esetében még annak létezését is tagadták egy ideig.
  • A titkos kísérletek minden online anyaga eltűnt, Kína pedig nem adott magyarázatot ennek okára.
  • Az amerikai hírszerzés szerint a labor együttműködött a hadsereggel, holott a nemzetközi egyezményekben vállalt kötelezettségei szerint Kína (sem) fejleszthetne biológiai fegyvereket.

Utolsóként pedig nem mást állít a jelentés, mint hogy a labor létrehozására az USA adott pénzt Kínának, így minden joga megvan ahhoz, hogy betekintést nyerjen az ott folyó mindenféle munkára. Ez utóbbi – amennyiben igaz – azért elég komoly kérdéseket vet fel, de maradjunk a lényegnél;

Az USA most – bár ezt nyíltan nem mondja ki – egyértelműen abba az irányba tereli a közvéleményt, hogy a vírus „laborszökevény”, és a járvány egyedüli felelőse éppen ezért Peking!

Ebben a véleményében pedig talál hű szövetségeseket, akik csatlakozva az „előttük szólóhoz”, szintén további vizsgálatot követlenek. Azt nem tudjuk, hogy hol az igazság, de az amerikai finanszírozás akár azt is jelenthetné, hogy valójában az USA és Kína titkos együttműködés alapján folytatott kísérleteket, csakhogy valami nézeteltérés támadt, és ebből kerekedett ki az egész világjárvány!

Figyelem! Nem állítjuk, hogy így volt, ezt csak, mint teóriát írtuk le! Mi csak pontosan ugyanazt mondjuk, mint az a 14 ország, aki most vizsgálatot követel; a politikai behatások miatt egyszerűen nincs hiteles információ, így a WHO munkatársainak munkájával sem kerültünk közelebb a valóság megismeréséhez…

Ajánlott Cikkek