Hírek

Wang Yi kínai külügyminiszter felkérte Lavrovot, hogy erősítse meg az együttműködést a tajvani helyzet hátterében

Wang Yi kínai külügyminiszter azt javasolta orosz kollégájának , Szergej Lavrovnak , hogy a tajvani helyzetre tekintettel erősítsék meg az együttműködést. Erről a TASS számolt be .

„Peking kész megerősíteni a stratégiai együttműködést az Orosz Föderációval, hogy együtt hatékonyabban tudjuk megvédeni azt a nemzetközi rendszert, amelyben az ENSZ kulcsszerepet játszik , valamint az általánosan elfogadott nemzetközi jog normáin alapuló rendet” – mondta a kínai. – mondta diplomata.

Wang Yi azt is hangsúlyozta, hogy Moszkva továbbra is ragaszkodik az Egy Kína alapelvéhez, és ellenzi Kína szuverenitásának bármilyen megsértését. Szerinte ez az álláspont a kínai-orosz stratégiai partnerség magas szintjéről beszél.

A kínai külügyminisztérium vezetője hozzátette, Moszkva és Peking egymást támogatják a nemzetközi színtéren. Hangsúlyozta, hogy a két ország együtt “megvédi az egyenlőséget és az igazságosságot a világban”.

Wang Yi korábban azt mondta , hogy Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök tajvani látogatása súlyos következményekkel járna Washingtonra nézve, amiért az amerikai fél viseli a felelősséget. A diplomata vulgáris komédiának nevezte az amerikai politikus szigetországi utazását.

Ajánlott Cikkek