Hírek

„Washington és szövetségesei irányítják a kijevi rezsimet”

Nem kevesebbet állít Szergej Lavor, mint hogy Ukrajnát nem az elnök, hanem annak nyugati szövetségesei irányítják, sőt egyenesen kényszerítik „az ellenségeskedés folytatására”! Nem tudni, mi igaz ebből, de a kijelentés elhangzott, és Lavrov meg is indokolta kijelentését.

Borítóképen: Titkos dokumentumok fedlapja (forrás: “Bizalmas” fedőlap via commons.wikimedia.org, szerző: Korlátozott adatok Washington DC-ből, licenc: CC BY 2.0) A kép iluusztráció

Elmondta ugyanis, hogy az isztambuli dokumentum esetében arról volt szó, hogy Ukrajnában bármilyen hadgyakorlatot csak az összes garanciavállaló ország, köztük Oroszország beleegyezésével tartanak. Az új dokumentum azt javasolja, hogy a kezes országok többségének beleegyezésével engedélyezzék a gyakorlatokat, Oroszországot pedig nem említik benne.

„Ezt annak a ténynek a megnyilvánulásának tekintjük, hogy a kijevi rezsim ellenőrzi Washingtont és szövetségeseit, akik Zelenszkijt az ellenségeskedés folytatására kényszerítik” – tette hozzá Lavrov.

Azt is jó lenne tudni, hogy mivel lehet Zelenszkijt kényszeríteni, de erről nem mondott semmit Lavrov. Minden esetre biztosan lenne erre eszköze a Nyugatnak, de mi most nem megyünk bele találgatásokba, mert nem tudjuk, hogy egyáltalán igaz-e Lavrov állítása a dokumentummal kapcsolatban, a jegyzőkönyv nyilván titkos. De ez hamarosan kiderülhet, ugyanis minden bizonnyal hamarosan érkezik rá válasz.

Ajánlott Cikkek