Hírek

Washington tovább fújja a lufit: Támadás!

Washington elképesztő mennyiségben ontja magából az álhíreket, és persze ilyenkor senki nem kiabál, hogy álljanak már le, mert ha minden hétre beígérik a támadást, akkor ez már senkit nem fog érdekelni, és tényleg készületlenül éri a világot, meg azért, mert olyan lesz lassan az amerikai diplomácia, mint egy világvége hívő szekta… Nem gyanús, hogy nem csak Moszkva, hanem Kijev is cáfol???

Borítóképn: A déli katonai körzetben megkezdték a hegyi kiképzést (forrás: http://function.mil.ru/news_page/country/more.htm?id=12071732@egNews via commons.wikimedia.org, szerző: Ministry of Defence of the Russian Federation, licenc: CC BY 4.0) A kép illusztráció

A Washinton Post azt írja, hogy katonai és hírszerzési információi szerint Oroszország napokon belül elfoglalhatja Kijevet, és ez akár 50.000 civil halálát is okozhatja. Az információ egybevág azokkal a nyilatkozatokkal, melyeket amerikai politikusok és katonai szakértők mondanak, így nyilvánvaló, hogy a hírek forrása Washington – mi más?

Helyesebben; ki más? Olaf Scholz, annak a nemzetközi politikai porondon végképp megsemmisült Németországnak a kancellárja, amit most egy balos/zöld kormány vezet, és ahol lehet, hibázik. Scholz elment Washingtonba, majd, amikor megszólalt, kiderült, hogy alapos agymosást tartottak nála… Így most weimari háromszögnek nevezett (Franciaország, Németország, Lengyelország) konzultációs fórumának csúcsértekezlete előtt így nyilatkozott:

„Elfogadhatatlan volna Ukrajna szuverenitásának és területi épségének további megsértése.”

További? Mármint még nagyobb arányú? Vagy most is sérti Oroszország Ukrajna szuverenitását? Igen, Washingtonból nézve mindenképp. De – miután Joe Biden megnyugtatta a kancellárt, hogy lesz gáz, ha gáz lesz… – úgy tűnik, hogy Németország sem törekszik már arra, amit Angela Merkel építgetett jó tizenhat éven keresztül. Nincs hintapolitika, Berlint végleg leigázta Washington!

Ez pedig rossz hír, mert úgy tűnik, hogy az Egyesült Államoknak érdeke a feszültség fenntartása. Ha másért nem is, de azért mindenképpen, hogy magas maradjon a gáz ára, vagy netán még el is zárják azokat Oroszországban…

Az oroszok egyelőre türelmesek, de érezhető, hogy kezd felmenni a pumpa. Ez látszik Dmitrij Poljanszkijnak, Oroszország ENSZ-nagykövet-helyettesének Twitter-üzenetéből is, ami a következőképpen szól:

„Az őrület és a rémhírterjesztés folytatódik. … Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy az Egyesült Államok egy héten belül elfoglalhatja Londont, és ez 300 ezer civil halálát okozhatja?”

Itt tartunk tehát… A múlt héten – amikor kiderült, hogy a napokban diplomáciai nagyüzem lesz – bizakodók voltunk, de most úgy látjuk, hogy az Egyesült Államok semmiképpen nem áll le, továb fújja a lufit…

Ajánlott Cikkek