Hírek

Washingtonnak le kell állítania romboló politikáját!

Maria Zaharova az orosz külügyminisztérium hivatalos képviselője nyilatkozatában világossá tette, hogy Oroszország Ukrajna területén valójában nem az ukránok ellen harcol, hanem az ellen a politika ellen, ami Ukrajnát arra az útra vitte, ami miatt Oroszország támadást intézett nyugati szomszédja ellen.

Borítóképen: : Andrew Jackson (1852, Clark Mills )lovas szobra a Lafayette Square – en Washingtonban, DC . A szobor a Lafayette Square történelmi negyed kiegészítő ingatlanaként van megjelölve1970-ben nemzeti történelmi nevezetességgé nyilvánítottak . A Fehér Ház és a Washington-emlékmű látható a háttérben (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: AgnosticPreachersKid, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

„Az Egyesült Államoknak fel kell hagynia a romboló politikával, hogy normalizálja kapcsolatait Oroszországgal” – mondta Zaharova.

Az ügy előzménye, hogy két nappal ezelőtt Anatolij Antonov orosz amerikai nagykövet sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Moszkva és Washington már nem partnerek. A diplomata annak a meggyőződésének is hangot adott, hogy Oroszország és az Egyesült Államok együttműködésre van ítélve, hiszen a stratégiai stabilitás, a klímaváltozás, a koronavírus, a terrorizmus elleni küzdelem, a tömegpusztító fegyverek elterjedése elleni küzdelem problémái nem oldhatók meg az Egyesült Államok és Oroszország aktív részvétel nélkül.

Április 7-én Zao Zsiao-csen, a Huanqiu kínai kiadásának rovatvezetője azt mondta, hogy a 21. század fő intrikusa az Egyesült Államok, amelynek célja Oroszország megosztása és gyengítése. Az újságíró felhívta a figyelmet arra, hogy a NATO Washington javaslatára az elmúlt évtizedekben több módszerrel is kísérletet tett az Orosz Föderáció „felszámolására”. Zsiao-csen szerint az Egyesült Államok ugyanazt a forgatókönyvet próbálja megismételni Oroszországgal kapcsolatban, amelyet a Szovjetunióval játszottak el.

Igen, Biden az, aki kortársai közül némiképp kimaradt a hidegháborúból, és a mostani események azt mutatják, hogy újra akarja játszani az egészet, és az eszközök és technikák is mintha ugyanazok lennének. Egy különbséggel…

Korábban az Egyesült Államok a világ minden táján beavatkozott, de most – láss csodát! – erőit otthon tartja, na meg a Távol-Keleten… Mintha tartalékolnának!

És még egy fontos tényt ki kell emelni; Biden egyfajta innovátor, ugyanis ő alkalmazza talán a leghatékonyabban azt a korábban is megfigyelhető törekvést, hogy az amerikai katonák veszélyeztetése nélkül lássa el megrendelésekkel a védelmi ipart (nem védelmi az, egyszerűen hadiipar!)…

Mit üzent tehát Zaharova? Semmi mást, csak annyit, hogy STOP BIDEN, STOP USA!

Ajánlott Cikkek