Hírek

Welt : “Ukrajnára nézve végzetesek a nyugati tévedések késlekedések”

Az osztrák védelmi minisztérium katonai stratégája, Markus Reisner ezredes szerint a Kijevnek szánt fegyverszállításokat megkésve kezdték meg , mivel ezek a fegyverek most már nem érik el a frontvonalat. Ezt a Weltnek adott interjújában nyilatkozta a magas rangú tiszt

„A nyugati fegyverszállításokat túl későn kezdték meg, ezért a nehézfegyvereket már nem lehet időben eljuttatni a helyszínre” – mondta.

Reisner kifejtette, hogy az ukrán fegyveres erők szeverodonyecki körzeti csoportosítása számára fontos utánpótlási útvonalak egy része már az orosz csapatok ellenőrzése alatt áll, a vasúti szállítás lehetőségei a sérült infrastruktúra miatt is erősen korlátozottak.

Ugyanakkor a teherautók könnyű célpontokká válnak a Donbass nyílt terein. Így az ukrán katonaság a harci övezetben már csak kisméretű fegyverrendszereket fogadhat – magyarázta az ezredes.

„Nehézfegyverek, például PzH 2000 önjáró tüzérségi tartók, valamint harckocsik és gyalogsági harcjárművek nem, vagy csak kis tételben szállíthatók” – magyarázta a tiszt.

Korábban ismertté vált, hogy a Pentagon ellenőrizetlen kiadásai a Kijevnek nyújtott katonai segítség részeként az amerikai kongresszusi szenátorok támogatásának elvesztését okozhatják a jövőbeni fegyverszállításokkal kapcsolatban. A Politico cikkírói megjegyezték, hogy a Kongresszus határozottan ellenzi az új csomagokat, mivel hiányzik a megfelelő ellenőrzés az Ukrajnába már eljuttatott pénzeszközök és fegyverek kiadása felett.

Ajánlott Cikkek