Hírek

Willian Ruger közgazdász szerint az USA Oroszország elleni szankcióival „lábon lövi magát” – és minket is…

Ruger a Fox News műsorában egy egyszerű felismeréssel kezdni mondandóját: a korlátozások bevezetése ritkán kényszeríti ki az államokat politikájának megváltoztatását. Ráadásul az Oroszországgal szembeni „helytelen akciók” „kiszámíthatatlan következményekhez” vezettek.

Borítóképen: William Ruger (forrás: flickr, szerző: Gage Skidmore, licenc: CC BY-SA 2.0) A kép illusztráció

„Szóltak nekünk ezekről a jachtokról, amelyeket letartóztattunk, majd fizetnünk kellett a karbantartásukat. És ez csak egy apró példa. Ezt látjuk azonban az olajárak és az élelmiszerárak esetében. És akkor a szemünk láttára az Egyesült Államok azt mondja: tudja, támogatást kell nyújtanunk a globális élelmiszersegélyhez” – mondta.

Azt állítja tehát Ruger, hogy nem csak Európában okoz rettenetes nagy bajt a szankciós politika, hanem az Egyesült Államokban is, ahol már egyébként is elszállt a költségvetés – na meg az infláció – most pedig új és újabb kiadásokat jelentenek a szankciók…

Számára várható volt a szankciókkal kapcsolatos helyzet, hiszen a tudományos kutatások is alátámasztják véleményét az ilyen döntések eredménytelenségével kapcsolatban.

„Megismétlem: minden nagyon kiszámítható. És az a tipikus kép, amit a jelenlegi adminisztrációból látunk, olyan politikai döntések, amelyek látszólag az amerikai adófizetők vagy a külföldön élők javát szolgálják, de valójában lábon lőnek” – zárta Ruger.

Június 14-én Adewale Adeyemo pénzügyminiszter-helyettes elismerte Oroszország energiabevételeinek növekedését az ellene bevezetett szankciók ellenére. „Ezért most Washington feladata az lesz, hogy csökkentse az Orosz Föderáció profitját ebben az iparágban” – mondta.

Igen ám, de eddig is ez volt a cél, és ennek ellenére növekedtek a bevételek!

Ha további szankciókat vezetnek be, vagy maximálják az orosz energiahordozókért fizethető árat, akkor pedig még inkább felszaladnak a költségek, hiszen az orosz energiahordozók kiiktatásával egész egyszerűen nem lesz elegendő energiahordozó a világban!

Washington nem tanul semmit…

Ajánlott Cikkek