Hírek

Zaharova: Nem tesz jót Kijev egészségének, ha folytatódnak a provokációk

Kijev és nyugati tanácsadói nem járnak jól, ha folytatódnak a provokációk az Orosz Föderáció területén – jelentette be az orosz külügyminisztérium hivatalos képviselője, Maria Zaharova.

Borítóképen: A Dnyeper Kijevben (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Ji-Elle, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

„Eddig tartózkodtunk az ilyen lépések megtételétől, de nagyon szorosan figyelemmel kísérjük a helyzet alakulását. Azoknak, akik így cselekszenek, tudniuk kell, hogy ha a provokációk folytatódnak, nem esnek bajuk” – mondta a Rosszija-24 tévécsatorna adásában.

Hangsúlyozta, hogy a kijevi rezsim ilyen lépéseit nagy valószínűséggel nyugati tanácsadók ösztönözték.

„Ezt azért teszik, hogy rákényszerítsenek bennünket, hogy ilyen jellegű megtorló csapásokat hajtsunk végre, ezzel pedig szítsák az oroszellenes hisztériát” – mondta Zaharova.

Emellett az orosz külügyminisztérium hivatalos képviselője hangsúlyozta, hogy a kijevi rezsim célja, hogy irányítatlan fegyverekkel csapjon le a városok lakónegyedeire.

így van, vagy sem, nem tudjuk, ugyanakkor azt mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy Zaharova állításai helytállóak abból a szempontból, hogy olyan totális támadást soha nem intéztek Ukrajna ellen, ami ugyan hatékony lenne, de rendkívül sok (egy áldozat is sok, a mostani áldozatok pedig száma még nagyobb!) áldozatot követelnének.

Ajánlott Cikkek