Hírek

Zakharova szerint – “A buchai vérengzés provokáció volt, célja a tárgyalások megzavarása volt” – A képek külön linken szigorúan 18 éven felülieknek

Zakharova Külügyminisztérium képviselője elmondta, hogy a buchai provokáció célja a tárgyalások megzavarása.

Az orosz külügyminisztérium hivatalos képviselője , Maria Zakharova a tárgyalások megszakítását az ukrán hadsereg provokációjának nevezte a Kijev melletti Bucsa városában . Erről a Telegram csatornájában írt .

Ebben a cikkben több kép is szerepel. Mi kegyeleti okokból nem tesszük közzé. Szigorúan 18 éven felülieknek!

Mint Zaharova megjegyezte, Oroszország kérte az ENSZ Biztonsági Tanácsának április 4-i ülését “az ukrán hadsereg és a radikálisok Bucsa városában való provokációjával kapcsolatban”.

A „kijevi rezsim” bűnéne a béketárgyalások megszakítása és az erőszak eszkalációja

Maria Zakharova Az orosz külügyminisztérium hivatalos képviselője

A Rosszija 1 tévécsatorna Vasárnap este Vlagyimir Szolovjovval című műsorában Zaharova kijelentette , hogy a videófelvételek és számos Bucháról készült fénykép, valamint az ezt követő nyugati nyilatkozatok rendelésre készültek. “Államfők, külügyi ügynökségek vezetői, közéleti személyiségek, volt politikai személyiségek egyébként csak másodpercnyi videófelvételek alapján nyilatkoztak” – mondta.

Az ukrán hatóságok buchai vérengzésekről számoltak be

Az ukrán hatóságok és számos külföldi média olyan információt terjesztett hogy az orosz katonaság bucsai civilek lemészárlását követte el. Közzétettek egy videót, amelyen a város utcáin heverő emberek holttestei láthatók, miután az oroszok elhagyták azt.

Az orosz védelmi minisztérium provokációnak nevezte az orosz hadsereg gyilkosságokban való részvételéről szóló információkat. Megjegyezték, hogy a bucsai bűncselekmények bizonyítékai csak a negyedik napon jelentek meg, miután az SBU és az ukrán televízió képviselői megérkeztek a városba. Ráadásul az emberek holttestéről készült fényképeken legalább négy nap elteltével nem merevedtek meg, nincsenek jellegzetes holttestfoltok, a sebekben pedig meg nem alvadt vér látható.

A minisztérium arra is emlékeztetett, hogy március 31-én Bucha polgármestere, Anatolij Fedoruk megerősítette, hogy nincs orosz katonaság a városban. Ugyanakkor nem említette az utcán megkötött kézzel lelőtt helyi lakosokat. Az összes orosz egység március 30-án hagyta el a várost, a Moszkva és Kijev törökországi négyszemközti tárgyalását követő napon .

Mindez cáfolhatatlanul megerősíti, hogy a Bucháról készült fényképek és videofelvételek a kijevi rezsim egy újabb produkciója a nyugati média számára, ahogy az Mariupolban a szülészeti kórházzal és más városokban is történt.

Oroszország védelmi minisztériuma

Az ukrán nemzeti rendőrség ugyanakkor a provokáció előtti napon bejelentette “tisztogatását” a Kijev melletti Bucha városában. „Az Országos Rendőrség Különleges Erői megkezdték Bucha városának megtisztítását” – áll egy április 2-án közzétett üzenetben a Facebookon

Folytatódtak a tárgyalások Oroszország és Ukrajna között

A következő orosz-ukrán megbeszélésekre március 29-én került sor az isztambuli Dolmabahce palotában . A találkozó az orosz delegáció vezetője, Vlagyimir Medinszkij és a Verhovna Rada Népszolgája frakciójának elnöke, David Arakhamia közötti beszélgetéssel kezdődött .

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter április 1-jén a Kijevvel való tárgyalások folytatása mellett foglalt állást. Elmondása szerint Moszkva válaszra készül az ukrán delegáció által az előző isztambuli tárgyalási forduló során előterjesztett javaslatokra. A külügyminisztérium vezetője azt is megjegyezte, hogy a tárgyalások során Kijev bizonyította, hogy megértette a valóságot a Krím és a Donbász kérdésében.

Ugyanezen a napon a belgorodi régió kormányzója, Vjacseszlav Gladkov arról számolt be , hogy két ukrán helikopter lőtt alacsony magasságban egy olajraktárt az orosz régió fővárosában. Tűz ütött ki a létesítményben, a Sürgősségi Helyzetek Minisztériuma szerint a tűz beborította az üzemanyagtartályokat. A tűz fokozott nehézségi fokozatot kapott.

Később Maria Zakharova kommentálta a légicsapást, összehasonlítva az Egyesült Államok állampolgárainak Oroszország elhagyására való felszólításának idejét az UAF-csapás idejével. Elmondása szerint az amerikaiak üzenete 19:50-kor érkezett, és hat órával később Ukrajna megtámadta a belgorodi objektumokat . Ezzel kapcsolatban Zakharova azon töprengett, vajon Washington tudott-e a közelgő támadásról.

Ajánlott Cikkek