Hírek

Zaporozsje régió: Államosítás!

Jevhen Balickij, az orosz irányítású zaporozsjei régió katonai-polgári közigazgatásának vezetője rendeletet adott ki az Ukrajnához tartozó ingatlanok államosításáról. Ezt hírt helyettese, Andrej Trofimov jelentette be.

Borítóképen: Ukrajna politikai térképe, kiemelve Zaporizzsja területet (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Sven Teschke, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

„A mai napon a Zaporozsje régió katonai-polgári közigazgatásának vezetője, Jevhen Balickij rendeletet írt alá az Ukrajnához tartozó ingatlanok államosításáról. A rendeletet a gazdaság általános hatékonyságának és társadalmi orientációjának javításával kapcsolatos állami igények kielégítése, valamint a nemzeti örökség megőrzése érdekében írták alá a Zaporozsje régió lakosai számára” – nyilatkozta Trofimov.

Jogos a kérdés, hogy milyen állam tulajdonába kerülnek az eddig Kijev tulajdonát képező, a Trofimov által megnevezett javak. A válasz furcsa, de végülis nem meglepő:

A tervek szerint ez év február 24-től Ukrajna tulajdonában lévő telkek, természeti erőforrások, gazdasági ágazatok stratégiai objektumai, ingatlanok kerülnek át a régió tulajdonába.

Korábban aznap a Herson régió katonai-polgári közigazgatásának vezetője, Vlagyimir Szaldo leszögezte, hogy Oroszország örökre megérkezett, és a régió nem akar visszatérni Kijev irányítása alá.

Nos, úgy tűnik, hogy az egyes régiók – Luhanszk és Donyeck mintájára valamilyen (nép)köztársasági formát vesznek fel, és – mint azt korábban kinyilatkoztatták – népszavazással döntenek majd a továbbiakról, azaz az Oroszországhoz való csatlakozásról.

Ajánlott Cikkek