Foci Sport

Zárt kapus hazai meccsel kezd a Magyar válogatott a Nemzetek Ligájában

Az mlsz.hu-n olvasható pénteki beszámoló szerint az európai szövetség (UEFA) nyoni központjában készítették el a menetrendet, amely alapján Gareth Southgate szövetségi kapitány válogatottja június 4-én lép pályára Budapesten, három nappal később pedig az Európa-bajnok olaszok vendége lesz Marco Rossi együttese. A legmagasabb, A divízió 3. csoportjának programja június 11-én folytatódik, akkor a németeket fogadja a magyar válogatott, amely június 14-én Londonban játszik. Az utolsó két fordulót szeptemberben rendezik, 23-án Németország–Magyarország, 26-án pedig Magyarország–Olaszország találkozóra kerül sor.

Az olaszok elleni mérkőzések Marco Rossi szövetségi kapitány számára kifejezetten pikánsnak ígérkeznek, a szakvezető saját hazája csapata ellen irányítja majd a magyar együttest. A csoportküzdelmek során a magyar válogatott az első hazai összecsapását zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani.

A büntetést még a részben budapesti rendezésű Eb-n tapasztalt diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt kapta a magyar szövetség, amely fellebbezett az eredetileg kettő plusz egy felfüggesztett mérkőzésre szóló büntetés ellen, így lett végül 1+1 zárt kapus meccs a jogerős ítélet. Az A divízióból a négy csoportgyőztes a négyes fináléban szerepelhet, míg a négy csoportutolsó kiesik a másodosztályt jelentő B divízióba. A Nemzetek Ligája-szereplés alapján is ki lehet majd jutni a 2024-es, németországi Eb-re, de ennek pontos kritériumait még nem közölte az UEFA. Várhatóan még a sorozat júniusi rajtja előtt megszületik erről a határozat.

A magyar csoport NL-mérkőzései 2022-ben :

június 4. Magyarország–Anglia 18.00 – zárt kapus Olaszország–Németország 20.45

június 7. Olaszország–Magyarország 20.45 Németország–Anglia 20.45

június 11. Magyarország–Németország 20.45 Anglia–Olaszország 20.45

június 14. Anglia–Magyarország 20.45 Németország–Olaszország 20.45

szeptember 23. Németország–Magyarország 20.45 Olaszország–Anglia 20.45

szeptember 26. Magyarország–Olaszország 20.45 Anglia–Németország 20.45

Ajánlott Cikkek