Hírek

Zelenskyy volt sajtótitkára szerint a repülési tilalmi zóna hiánya azt jelzi, hogy az Egyesült Államok és a NATO „fél” Putyintól

Zelenszkij korábbi szóvivője szerint “az amerikai vezetésbe és szuperhatalmakba vetett globális bizalom hanyatlóban van”

Iuliia Mendel, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábbi szóvivője szerint az Egyesült Államok és a NATO szilárd álláspontja az Ukrajna feletti repülési tilalmi zóna ellen azt jelzi, hogy a Nyugat “fél” Vlagyimir Putyin orosz elnök támadásaitól, és ez “a légkör lebontja a szuperhatalmakba vetett hitet és bizalmat.

Mendel a Fox News Digitalnak adott interjújában hangsúlyozta, hogy Ukrajna nagyra értékeli az amerikai katonai és pénzügyi segítségnyújtást és támogatást, de sürgette a Nyugatot, hogy gondolják át a repüléstilalmi zóna létrehozását, mivel Putyin tizenötödik napja folytatja többfrontos háborúját az országban.

“Asszonyaink bombamenhelyen szülnek, Ukrajna a menekültek országa lett, és a NATO továbbra is hezitál a katonai támogatással kapcsolatban” – mondta. 

Gyerekek óvóhelyen a föld alatt Ukrajnában az orosz invázió közepette 
(Oleksandra Ustinova képviselő)

Mendel ugyanakkor hangsúlyozta, hogy “az Egyesült Államok nem vétkes abban, ami történik”, hozzátéve, hogy Ukrajna nagyra értékeli “az amerikaiak segítségét és mindazt, amit tettek”.

Mendel kijelentette, hogy az Egyesült Államok “megosztott néhány hírszerzési információt” Ukrajnával, és továbbra is “kiáll mellettünk és támogat minket ebben a helyzetben”.

„Azt kérnénk az Egyesült Államoktól és a NATO-tól, hogy álljanak ki mellettünk az égbolton, hogy megmentsék az életünket, ez a legfontosabb számunkra” – mondta. “Ha a NATO valóban az amit tagjainak ígér, amiért érdemes a katonai tömbbe belépni, akkor a NATO-nak most segítenie kell rajtunk.

Biden és a NATO kizárta az Ukrajna feletti repülési tilalmi zónát, mondván, hogy ennek betartatása közvetlen konfrontációba hozná az Egyesült Államokat és a NATO-t Oroszországgal, és kiterjesztené a konfliktust.

Ukrajna nem tagja a NATO-nak, így nem vonatkozik rá a NATO-szövetség V. cikkének rendelkezése, amely szerint ha egy tagállamot megtámadnak, minden tagország intézkedik a segítségnyújtás érdekében.

“Az Egyesült Államok sok támogatást nyújtott, akárcsak az egész civilizált világ, és biztos benne Ukrajna nem tudna egyedül ellenállni Oroszországnak” – mondta. “Putyin legyőzésére irányuló képességeink nagy része valójában az USA-tól és partnerországainktól kapott támogatástól függ.”

Kamala Harris alelnök csütörtökön Varsóba utazott, és a közös sajtótájékoztatón Andrzej Duda elnökkel kiemelte, hogy az Egyesült Államok  Képviselőháza  13 milliárd dollárnyi segélyt nyújt Ukrajnának és európai szövetségeseinek. Azt is bejelentette, hogy az Egyesült Államok 53 millió dollárral többletet ad az ENSZ Élelmezési Világprogramjának.

 Több mint 1 millió menekült menekült Ukrajnából Lengyelországba és a többi Kele-Európai országba Oroszország február 24-i megszállása óta.

forrás : foxnews,com

Ajánlott Cikkek